Foto: Soňa Prachfeldová
Bořeň - tajuplný mystický vrch
13. 5. 2021Skalnatý, znělcový vrch, vysoký 539 metrů v Českém středohoří, nedaleko města Bíliny. To je Bořeň. Jeho tvar je zcela unikátní, z každého úhlu pohledu připomíná jednou lva, podruhé mamuta, potřetí hlavu obra.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milan Kochaník
13.5.2021 20:55
Tak podobný, ale o dost větší a vyšší kopec také z čediče a dosti podobného ale pravidelnějšího tvaru je ve Wyomingu a sice The Devils Tower či Bear Lodge a byl zda natočen film Close Encounters of The Third Kind, tedy Blízká setkání třetího druhu.
Anna Potůčková
13.5.2021 18:43
Hezký článek Soni. Myslím, že tam asi nikdy nebudu, tak jsem ráda alespon za článek a moc hezké fotky.
Dana Puchalská
13.5.2021 16:37
Soni,děkuju za perfektní článek. A přiznám se i bez mučení ,že jsem tam nikdy nebyla a snad se tam i podívám. Fotky jsou vyloženým lákadlem.
Soňa Prachfeldová
13.5.2021 16:26
Děkuji za vaše milé komentáře i Bořeň děkuje. Ono by se dalo udělat mini setkání třeba ...je tam kemp s koupalištěm, vedle restaurace , zastávka ČSD. Naděnko no vidíš, já si dala také jen 2, nemohu listovat v mobilu, nějak se dotknu a chytrý vykoná své. Elenko, to jsou krásné historické budovy, dříve patřily k lázním Kyselka, je v nich stáčírna Bílinské kyselky.
Marie Faldynová
13.5.2021 15:49
Na Bořeň jsme vylezli před padesáti lety, ale jestli si to ještě zopakuju - těžko říci-
Helena Přibilová
13.5.2021 14:58
Děkuji za zajímavý článek i krásné fotografie. Bílinu jsme s manželem navštívili před několika lety, ale výstup na Bořeň jsme už nestihli. Snad se tam někdy v budoucnu znovu vypravíme.
Naděžda Špásová
13.5.2021 14:39
Soničko, teď mě málem kleplo. Ta jedna hvězda je omylem, sorry. Už jsem na to taky koukala, že bychom se tam mohli podívat. Mám pocit, že jezdíme okolo z Vroutku. Fotky jsou super. *******
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA