Bořeň - tajuplný mystický vrch
Foto: Soňa Prachfeldová

Bořeň - tajuplný mystický vrch

13. 5. 2021

Skalnatý, znělcový vrch, vysoký 539 metrů v Českém středohoří, nedaleko města Bíliny. To je Bořeň. Jeho tvar je zcela unikátní, z každého úhlu pohledu připomíná jednou lva, podruhé mamuta, potřetí hlavu obra.

cestování hory
Hodnocení:
(4.8 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Soni, krásné a skoro trochu strašidelné...
Milan Kochaník
Tak podobný, ale o dost větší a vyšší kopec také z čediče a dosti podobného ale pravidelnějšího tvaru je ve Wyomingu a sice The Devils Tower či Bear Lodge a byl zda natočen film Close Encounters of The Third Kind, tedy Blízká setkání třetího druhu.
Martina Růžičková
Díky za pověsti o této magické hoře i pěkné snímky :-).
Anna Potůčková
Hezký článek Soni. Myslím, že tam asi nikdy nebudu, tak jsem ráda alespon za článek a moc hezké fotky.
Dana Puchalská
Soni,děkuju za perfektní článek. A přiznám se i bez mučení ,že jsem tam nikdy nebyla a snad se tam i podívám. Fotky jsou vyloženým lákadlem.
Soňa Prachfeldová
Děkuji za vaše milé komentáře i Bořeň děkuje. Ono by se dalo udělat mini setkání třeba ...je tam kemp s koupalištěm, vedle restaurace , zastávka ČSD. Naděnko no vidíš, já si dala také jen 2, nemohu listovat v mobilu, nějak se dotknu a chytrý vykoná své. Elenko, to jsou krásné historické budovy, dříve patřily k lázním Kyselka, je v nich stáčírna Bílinské kyselky.
Marie Faldynová
Na Bořeň jsme vylezli před padesáti lety, ale jestli si to ještě zopakuju - těžko říci-
Helena Přibilová
Děkuji za zajímavý článek i krásné fotografie. Bílinu jsme s manželem navštívili před několika lety, ale výstup na Bořeň jsme už nestihli. Snad se tam někdy v budoucnu znovu vypravíme.
Jana Šenbergerová
Tam už se asi nedostanu, proto jsem se ráda "prošla" s tebou.
Naděžda Špásová
Soničko, teď mě málem kleplo. Ta jedna hvězda je omylem, sorry. Už jsem na to taky koukala, že bychom se tam mohli podívat. Mám pocit, že jezdíme okolo z Vroutku. Fotky jsou super. *******

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%