FOTO: Ingimage
Uspěli byste u přijímacích zkoušek na osmileté gymnázium? Vyzkoušejte si test
7. 5. 2021Žáci základních škol mají za sebou zkoušky na víceletá gymnázia. Společnost CERMAT připravila pro letošek poměrně těžká zadání. Můžete si vyzkoušet, zda byste se dostali na osmileté gymnázium. Tady je výběr úkolů z matematiky a českého jazyka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
8.5.2021 13:38
Začal jsem češtinou, tam bych asi problém neměl, ale nemám trpělivost. Jak je něčeho moc, už se tím nezabývám :-)
Jaroslav Kolín
7.5.2021 23:29
Hm, češtinu bych zvládl, o matematice nemluvě. U té mám asi výhodu, že jsem absolvent MFF UK. Otázka je, kolik času na to testovaní měli.
Zuzana Pivcová
7.5.2021 18:59
Nedovedu posoudit, jak je dnes náročná normální školní výuka, to znamená, s jakými vědomostmi přicházejí žáci k těmto zkouškám. Čeština mi stále ještě něco říká, ale nad matematikou jsem zbytečně "nemařila čas".
Vladimír Mrázek
7.5.2021 18:35
Z uvedených příkladů mně připadá obtížnost u obou předmětů srovnatelná. Jinak tomu může být z pohledu 11letého dítěte - uchazeče. Ale osmileté gymnázium je přece výběrová škola a předpokládá se, že požadavkům zkoušek většina nevyhoví.
Danka Rotyková
7.5.2021 17:19
Z češtiny bych určitě získala kladné body, ale z matematiky už ne, to bych asi neprošla. Hodně jsem toho zapomněla, něco jsem neznala ... Na zkoušky jsme se dříve připravovali dlouho a zodpovědně, ta radost nakonec za to stála.
Alena Vávrová
7.5.2021 15:37
Také bych dala češtinu, ale z matiky jsem z hlavy vypočítala první příklad a dál to vzdala, nemám teď čas, ani naložení, natož na nějaké puntíky ;-)) .
Soňa Prachfeldová
7.5.2021 15:35
Lehké to nebylo, vnučka se mořila s přípravou, mamka jí pomáhala, asi bych se už musela učit s ní. Teď čeká , zda ji přijmou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA