Foto: Soňa Prachfeldová
Kamenná slunce v Českém středohoří
28. 4. 2021Národní přírodní památka Kamenná slunce je geologický útvar, který se nachází v Chráněné krajinné oblasti České středohoří u vesnice Hnojnice v okrese Louny v Ústeckém kraji. Volně přístupný bývalý malý lom se stopami po sopečné činnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
31.1.2022 20:25
Soňo, moc hezké místo. O tom jsem neslyšela a stojí to k navštívení. A fotky jsou opravdu pěkné.
Hana Rypáčková
14.10.2021 16:05
Velmi zajímavé. U nás máme turnalínová srdce v Myšenci a v okolí Písku..
Rostislav Mraček
30.4.2021 08:03
Nikdy jsem o této zajímavosti neslyšel. A protože se tam jistě nepodívám, děkuji za přiblížení úžasného přírodního výtvoru.
Soňa Prachfeldová
29.4.2021 11:34
Děkuji za vaše reakce na můj článek. Lidé chtějí vidět podivuhodné úkazy z minulosti, je to moc zajímavé a poučné.
Jan Zelenka
29.4.2021 00:34
Byli jsme tam se ženou také. je to pěkný výlet, který si můžete zpestřit ještě návštěvou nedokončeného kostela v Panenském Týnci, který není odtud daleko. je to údajně magické místo. Když jsme tam byli, někteří lidé seděli na zemi a meditovali a někteří cvičili jógu.
Jaroslava Handlová
28.4.2021 21:31
Soni, dík za pěkný tip na výlet. Je to pozoruhodná oblast, kam bych se také ráda vydala. Tvůj článek i fotky podnítily ještě více moji zvědavost.
Alena Švancarová
28.4.2021 19:07
Martine to ano :-) myslím,že tam byl už leckdo poslán,momentálně třeba naše vláda....
Alena Vávrová
28.4.2021 18:16
Ráda jsem se podívala a přečetla si znovu info o těchto geologických raritách. Již jsem o nich četla a viděla je na fotkách dříve, ale na místě jsem nebyla. Děkuji, Soňo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA