FOTO: Ingimage
Pocit nespokojenosti nesouvisí s věkem
26. 4. 2021Když jsme byli mladší, byli jsme šťastnější. Napadá vás někdy tato věta? Pokud ano, je nesmyslná. Psychologové a vědci se shodují v tom, že pocit štěstí nesouvisí s věkem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
26.4.2021 18:06
Nevím, zda tomu mám říkat štěstí, ale někdy se cítím spokojená. Jsou to jen chvilky, protože moje mysl je bohužel roztěkaná, za chvilku už nyslím na něco jiného. Mohu také potvrdit, že jsem ve stáří spokojenější a klidnější, i když se nenaplnily všechny mé sny. Třeba ale ještě něco přijde. Vím jen, že to sama neovlivním, co přijde, to budu muset přijmout.
Antonín Nebuželský
26.4.2021 12:12
Co je úspěch za kterým se ženeme? Snad už všechno máme. Vzpomínám na jednoho kolegu, který říkal "nemusím pít šampaňské, stačí škodovka, hlavně jí pít dlouho". Takže si dělám, to co chci, když mě to baví. Třeba chodím, dřív jsem běhal za ženskýma, teď spíš před nimi, je jich na nás hodně. ?
Martin Vrba
26.4.2021 11:14
Paní Skopanová a znáte tu o tom rybáři, jak chtěl jít tomu štěstí naproti?
To byli dva rybáři, seděli spolu kousek od sebe u vody. Jeden tahal z vody jednu rybu za druhou a ten druhý pořád nic. Když se to opakovalo už třetí den, tak ten neúspěšný rybář se rozhodl tomu štěstí jít naproti. Vstal mnohem dřív a obsadil tomu druhému jeho místo, po hodině vykoukla z vody ryba a povídá: „Copak, dnes kolega nepřijde?“ a zmizela pod hladinou.:)
Olga Škopánová
26.4.2021 11:02
Pane Vrba já si naopak myslím, že štěstí se musí jít naproti to přísloví sedávej panenko v koutě už dneska neplatí.
Martin Vrba
26.4.2021 10:52
Paní Skopanova: „Jsem stará, protože se ženu za úspěchem?“ A kde vám to řekli? Já vím jen to, že o štěstí to určitě neplatí, to když se samo unaví, tak si sedne i na vola a tak nemá cenu se za ním hnát. A na hodně věcí lidé přišli a byli tak úspěšní naopak v naprostém klidu, například takový Archimedes na ten svůj zákon přišel ve vaně: „Těleso ponořené do kapaliny je nadlehčováno silou, která se rovná tíze kapaliny tělesem vytlačené“. A teprve pak se prý hnal ulicemi nahý a volal Heureka!!! Jeden si jen tak ležel pod stromem, jmenoval se Newton a když na něj spadlo jablko, tak přišel na to, že platí s = 1/2 ∙ gt2 A samotný Jan Ámos Komenský se k vaší otázce vyjádřil takto stroze a příkře: “Veškeré kvaltování toliko pro hovado dobré jest.“ Ale nikde jsem se nedočetl, že by to nějak souviselo s věkem.:) Ale klidně se žeňte dál, třeba vás opravdu cestou něco trkne a posunete lidstvo někam zase o kus dál! Ale pozor na vlka. :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA