FOTO: Ingimage
Hodí se to v mém věku? Častá otázka, kterou si kladou ženy po šedesátce
22. 4. 2021Odpovědi jsou dvě. Část módních návrhářů tvrdí, že styl není věkem nijak omezen a každý si může obléci kdykoli cokoli. Druhá část vyznává určitá pravidla, která vymezují, co bychom si na sebe po padesátce či šedesátce zásadně brát neměly.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Bohdanová
14.3.2022 08:52
Zdravím. Můj názor je ten, že není nutné nechat se svazovat nějakými pravidly. Vždyť všechny módní časopisy fotí mladé, krásné modelky. Je to takový trend. Když se mi něco líbí, objednávám běžně přes internet a preferuji poměr kvality a ceny s rychlým a bezpečným doručením. Jde o to, jak se v tom kousku budu cítit já a ne, co je trendy, nebo co si myslí ostatní. Zrovna minulý čtvrtek jsem objednala na https://nerio.cz/145-halenky-s-dlouhym-rukavem a zboží už dorazilo.
Ľubica Šobatová
2.5.2021 08:42
Mne sa článok veľmi páči, určité pravidlá by sa mali dodržiavať aj v obliekaní.
Naděžda Špásová
26.4.2021 11:31
Myslím, že se budu řídit vlastním rozumem a vkusem, ostatně, mám k tomu i vzdělání.
Magda Škodová
24.4.2021 19:09
Ty starší až staré dámy v tričku s nápisem, minikraťáskách, s dlouhými blond vlasy... je toho samozřejmě víc, bohužel ustrnuly v době, kdy se cítily nejlépe, a to asi bylo v mládí. Ale mne spíš děsí ty, co se rozhodly být nejen staré, ale také zanedbané, ať to stojí co to stojí. Vidím kolem sebe spoustu takových - odrosty na hlavě, účes jako pometlo, ošuntělé oblečení, rozšmajdané boty. A není to o penězích, je to v neúctě k vlastní osobě.
Věra Halátová
23.4.2021 07:54
Barevné obrovské šály zvané pashmina se za pár stovek koupit nedají. Pashmina je z kašmírové vlny, je jemná, krásná, ale finančně nákladná. Já jsem za ni dala něco kolem tří tisíc korun. A to před pár lety. Letošní zimu jsem zjistila, že barva je na mne moc nápadná a darovala jsem ji snaše. Za pár korun dostanete šálu z vizkozy. Ta trička s cizími nápisy. To je skutečně krása, když starší, prsatá blondýna má růžové tričko s nápisem přes ňadra: we are twins. Oblékání je individuální záležitostí a hlavně věcí vkusu. Kdo se s citem pro vkus nenarodil, tak prostě vkus nemá, to se nedá naučit. I kdyby se mi ta dáma s červeným baretem na obrázku sebevíc líbila, tak toto bych na sebe nikdy nevzala. Už jako holka jsem si všímala, jak se matka dlouho parádí, kolik má součástí oblečení, rozhoduje se co k čemu... Otec si navlékl ponožky, vzal čistou košili, kravatu, oblek a hotovo. A vypadal upravenější a mladší.
Hana Řezáčová
22.4.2021 22:15
Souhlasím s článkem - ramínková trička jsou dost hrozná a to nejen na starších, ale i na mladých, nesluší to téměř nikomu ... Vždy se podivuji, kolik jich visí v obchodech, kolik žen je nosí a kde se vůbec taková "móda" vzala. Takové tričko podle mne není tričko, ale spodní košilka ... Ale, samozřejmě, je každého věc co si obleče a jsou důležitější věci ...
Anna Potůčková
22.4.2021 17:20
Zastávám názor, že je věc každé ženy, co si obleče a na co má finance. Hlavně když má vše čisté
Eva Kopecká
22.4.2021 15:34
Nejlepší je, mít vlastní rozum, řídit se svou intuicí a vkusem a vykašlat se na řeči kolem. Lidi člověka pomluví stejně. Už jen z principu. Už jen proto, že je šikovnější si něco spíchnout. Už jen proto, že si na sebe vzal něco, do čeho by se oni nevešli, nebo nač by si netroufli. Za hluboké totality jsem na výletě v Praze viděla holku zřejmě ve vlastním modelu. Dneska bychom řekli asi šaty stylu patchwork. Holka pěkná, šaty úžasné. Otáčeli se chlapi i ženské. Prostě předběhla dobu.
Ve svých pětačtyřiceti jsem vážila, co na gymplu a že jsem rok pravidelně cvičila a plavala, tak vypadala fakt dobře. Objevila jsem triko s prostřiženými rukávy a proužky. Měli jenom jedno, bylo levné. Vzala jsem je dceři. Vůbec mě nenapadlo, myslet na sebe. Holka na to doma koukla a povídá, nevidím, kde je přední a kde zadní díl. Natáhla jsem to na sebe, abych jí to předvedla. A obě děti, mami, to ti sluší, nech si to ty. Bylo to zkrátka triko, které by asi rozsvítilo každou. V tu chvíli přišel domů bývalý manžel. Co to mám na sobě a zda v tom chci chodit mezi lidi. Jasně. Řekla jsem. A taky jsem chodila celé léto. Každý se ptal, odkud triko je, každému se líbilo, byl to jedním slovem kauf za sto padesát kaček. A když jsme šly s dcerou ke známým, dostalo se mně té cti, že zavolala matka do bytu na dceru...MÁŠ TADY SPOLUŽAČKU S NĚJAKOU KAMARÁDKOU. S kamarádkou sice ve stejné váhové kategorii, ale o rovných 25 let zkušenostmi bohatší. To bylo tenkrát. Dávno již tomu.
Kateřina Baziková
22.4.2021 15:30
Pravá pashmina stojí několik tisíc, neb je z kašmíru či kašmíru s hedvábím. To, co nazýváte pashminou, je převážně z viskózy, to jsou ty za pár stovek. Doporučuji alespoň jednu pravou pashminu vlastnit, jsou úžasně teplé a hebké.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA