FOTO: Jana Mesarčová
Byli tu a už nejsou - princezna a princ
22. 4. 2021Nedávno jsme byli svědky události, která zřejmě zaujme některý z odstavečků kroniky světových dějin. Mám na mysli ono smutné dění v monarchistickém Spojeném království.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.4.2021 07:51
Paní Jano, Váš článek prodchnutý citem se mi moc líbí. Kolikrát jsem si povzdechla, proč u nás není monarchie, než to věčné demokratický falešné pletichaření. Osud královské rodiny v Anglii je určitě krásný ale i nelehký. Princ Philip byl určitě velkou oporou královně Alžbětě. Nadešel jeho čas, jako každému jednou z nás. Mě se královská rodina s hlubokou tradicí líbí.
Rostislav Mraček
22.4.2021 21:18
Neměl jsem v úmyslu tento článek hodnotit, královská rodina z V. B. je mi lhostejná, ale po slovech pana Soukupa posílám paní Mesarčové plný počet *!
Václav Soukup
22.4.2021 20:42
No víte, on ten princ dokázal svými drsnými poznámkami rozplakat řadu lidí, služebnictvo
a dokonce i vlastní dceru Annu, když se vyjadřoval k jejímu vzhledu. Ale hlavní je to, že se
Vám, dámy líbil !
Jana Mesarčová
22.4.2021 17:53
Ano, paní Helenko, chtěla jsem vyjádřit, že i mezi těmi urozenymi jsou hezcí lidé, duší. A vlastně už nejsou. Neřešila jsem mými slovy vůli anglického lidu v setrvání/nesetrvani monarchie. A už vůbec nesouhlasím s panem Soukupem, že by měl být můj pohled na prince Philipa "nepatřičný"! :-)
Helena Štěpánková
22.4.2021 16:47
Pakně jste vyjádřila své pocity. Vnímám to stejně. Sledovala jsem seriál Koruna, který zachycoval monarchii od začátku dvacátého století téměř do současnosti. údajně dokonce i královna Alžběta II. uznala, jak věrně seriál královskou rodinu a dění kolem ní, zachytil. Princ Philip i princezna na mě působili tak, jak jste popsala.
Jana Šenbergerová
22.4.2021 15:03
Paní Mesarčová, nepochybně jste to napsala, jak to cítíte. Přestože to vnímám trochu jinak, váš článek se mi líbí.
Zuzana Pivcová
22.4.2021 14:40
Přiletěla jsem do Londýna 7. 9. 1997, den po Dianině pohřbu. Celý Buckinghamský palác byl ještě obsypán květinami a různými dárky. Dianě jsem v té době hodně fandila. Šla jsem dokonce i na britské velvyslanectví u nás zapsat se do kondolenční knihy. Později jsem byla ve svém pojetí královské rodiny už poněkud střízlivější. Částečně souhlasím s panem Soukupem, protože jsem se soukromě znala se vzdělaným Angličanem a ten moc monarchii stejně jako řada jiných lidí nefandil. Na druhou stranu však jsou na své tradice pyšní, je to zkrátka jejich historie.
Václav Soukup
22.4.2021 09:19
Nechci vám brát o princi Philipovi iluze a o mrtvých jen dobře. Ale takový chvalozpěv na
člověka, o kterém jste jen něco málo četla mně připadá nepatřičný ! Mimochodem, značná
část obyvatel VB volá již delší dobu po zrušení monarchie, protože nechtějí dále dotovat
luxusní život tak rozsáhlé rodiny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA