Stehýnko nebo křidýlko?
Ilustrační foto: Pixabay

Stehýnko nebo křidýlko?

15. 4. 2021

Kuchyně je už dokonale omámená vůní pečeného kuřete. Vytahuji ho z trouby a nechávám ho chvíli oddechnout, než ho začnu porcovat. A mysl mě unáší o desitky let zpátky...

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Taky si pamatuji na maminčino pečené kuře. Nejlepší bylo s nádivkou. Chlupaté knedlíky vařila babička; ty jsem ale moc nemusela. Nejradši jsem od ní měla škubánky s brusinkami rozmíchanými v mléce a bramborové placky smažené na plotně.
Jana Šenbergerová
Kuře bývalo u nás svátečním jídlem. Maminka vždyky obírala kosti a já nechápala, co jí na nich tak chutná. Teprve když jsem měla svou rodinu, došlo mi to. A ty kuřecí kosti obírám dodnes, ne proto, že by na mě nevyšlo jiné maso, ale protože mi to nejen chutná, ale také mě to baví. Kosti umím obrat i vidličkou a nožem tak, že na nich nezbude nic ani k olíznutí. Když jsme sami dva, kuře si koupíme jen málokdy. Dnes jsme si pochutnali na nudlích s mákem, cukrem a skořicí. Bejvávalo, je, a zase bude jinak.
Eva Mužíková
Vlaďko, moc hezké vyprávění, úplně jsi mne vtáhla do děje. Nemám v oblibě dlouhé články, ale tento Tvůj mne zaujal tak, že bych klidně přivítala i pokračování. Já jsem masožrout, pečené kuřátko s chřupající kůží je pro mne přímo lahůdka. Klidně si i několikrát v roce koupím porci ve stánku, lákavé vůni nelze odolat...
Zuzana Pivcová
Je to zvláštní, ale já si ani nijak nevzpomínám, že bychom měli doma pečené kuře, natož, kdo co z něj dostal, když byl živ ještě i tatínek. V paměti mi utkvěla víc bezmasá jídla, maso jsem neměla jako dítě ráda. Teď se k tomu pomalu zase vracím. Díky za pěkné vyprávění.
Hana Šimková
Já bych si dala křidýlko i stehýnko.
Marie Měchurová
Děkuju za krásné vzpomínání. Vyrůstala jsem na vesnici a dvorek byl plný drůbeže a ve chlívku chrochtalo prase. Byla jsem ale urypane děcko. Dnes bych si s chutí dala slepičí polévku, husí játra, bažanta na divoko, jelitko se zelím i husí krev s vajíčkem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%