FOTO: Ingimage
Roste počet lidí ve věku nad 62 let, kteří hledají práci, potvrdil průzkum
12. 4. 2021V České republice stupá počet lidí ve vyšším věku, kteří hledají práci. Potvrzuje to analýza nabídek pracovního portálu Profesia. Nejstarší uchazeči mají zájem především o místa v dopravě, logistice, administrativě a v retailu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Mirka Nová
26.7.2023 23:21
Zajímavý článek. Můj dědeček celý život pracoval jako školitel BOZP a svou práci bral opravdu vážně, takže dlouhou dobu nechtěl odejít do důchodu. Nedávno zemřel po dlouhé nemoci a já jsem mu zařizovala pohřeb. Na internetových stránkách https://www.pohrebnisluzba-helfi.cz/kontakty/praha-2.html jsem objednala pohřební službu Praha 2, kde mi pomohli zorganizovat poslední rozloučení s dědečkem. Na pohřeb přišlo spousta lidí, se kterými pracoval, ale také hodně přátel.
František Klapal
31.10.2021 23:44
Tomuto se vůbec nedivím. Dnešní firmy prostě hledají čím dál mladší zaměstnance. A ty starší, zkušenější odsouvají na druhou kolej, nebo rovnou propouští. Jsem rád, že firma, ve které pracuji taková není. Právě naopak. O své zaměstnance se velice dobře stará. Teď nedávno jsme například od firmy dostali nové ochranné pomůcky na práci. Pokud se nepletu, tak právě ty firmě dodali https://www.uvex-safety.cz/cs/ Jsou super. :)
Ladislava Tesařová
4.6.2021 15:26
Paní Kopecká, letos odcházejí do důchodu muži a bezdětné ženy roč.1957 a odcházejí v 63 letech 8 měsících. a ženy 1958 s 1 dítětem (62+8). Dnes opravdu lidé v 62 letech hledají "normální" práci, bo ještě v penzi nejsou.
Martin Vrba
14.4.2021 15:32
Když jsem se kouknul do tabulky v článku, tak jsem zkonstatoval, že o „baliče“ a „baličky“ je zájem stále, a to skrze různé společnenské systémy, viz scéna zde: https://www.youtube.com/watch?v=0AsebImEuV0
Martin Vrba
14.4.2021 12:22
V České republice stupá počet lidí ve vyšším věku, kteří hledají práci. Potvrzuje to analýza nabídek pracovního portálu Profesia. To potvrdil i můj kamarád, když prý navštívil svou manželku na Olšaanských hřbitovech, tak ji tam nenašel. U správce hřbitova se dozvěděl, že si šla prý hledat práci. A že nebude úspěšná, mi zase potvrdil známý personalista, protože mají přetlak i daleko mladších strašidel na pracovním trhu.
Danka Rotyková
13.4.2021 13:30
Pravdou je, že u nás to tato skupina lidí ( hlavně pak muži) nemá lehké. Souhlasím s p. Berkou. Do budoucna se dívám realisticky - pěkných pár let potrvá, než se dostaneme.na úroveň před koronavirem, takže to pro skupinu 62+ nevidím růžově.
Jindřich Berka
13.4.2021 11:35
Dobrý den,
myslím si, že důchodci jsou na posledním místě, když se někdo hledá. Dělají především dělnické profese, které nikdo nechce vykonávat, pokud nejsou právníci, lékaři, psychologové, nezastupitelní odborníci nebo ředitelé, kteří mají za sebou někoho vlivného nebo pracují sami na sebe. Nabídka práce převyšuje poptávku, takže v tom to není, neměli by být v tomto případě nezaměstnaní. Jenže problém je ten, že naše legislativně zaručená minimální mzda nestačí na život a rovná se skoro dávkám, takže chybí motivace!!! U nás je minimální mzda jedna z nejnižších v Evropě. Politici se toho bojí, aby nenaštvali podnikatele, kteří vyhrožují, že by museli propouštět, tak ať nepodnikají, někdo to vezme za ně. Je to vydírání a stejně doplatky a různé přídavky na bydlení, děti a jiné platí stát. Zavání to českým alibismem, protože jinde to funguji.
Eva Kopecká
12.4.2021 13:12
Ženy, kterým je dnes 62, by již měly být důchodkyně. U mužů je to nevím jak.
Jana Šenbergerová
12.4.2021 12:03
Tomu se nedivím, když problémy mají i čtyřicátníci. Věřím, že se to časem zlepší, až se zas život rozběhne v jiném tempu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA