Foto z internetu
Jak jsem „vyběhl“ nejen s pochodem, ale málem i sám se sebou
6. 4. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
13.5.2021 12:03
Františku, toho článku jsem si všimla až náhodně s velkým zpožděním. Ale i tak, to neubralo nic na napínavosti příběhu s dobrým koncem. Vzpomínka bez zášti - pěkné!
František Matoušek
8.4.2021 16:18
Dámy, takových podobných nočních pochodů a t.zv. "zrychlených přesunů" jsme zažili za tu dobu vojny ještě hodně, o tom by mohli mluvit všichni tehdejší "záklaďáci". Jen pro vysvětlení názvu zrychlený přesun. Byl to většinou střídavý běh a chůze (indiánský běh), většinou do kopce a někdy navíc celý v ochranných maskách. Heslem tehdejší vojny bylo, že voják buď leží (v zákopu), nebo běží. Nevzpomínám na to ale se žádnou záští. Jo, a díky za vaše povšimnutí mého článku.
Jana Šenbergerová
7.4.2021 09:53
Příště už jste s takovou možností určitě počítal, když se nejlíp učíme chybami. Asi to byl nepříjemný zážitek, ale v teple se o tom dobře čte. A vy to umíte napsat. :-)
Růžena Kuželková
7.4.2021 09:22
Pane Františku,Vaším vyprávěním jsem se vrátila o "nějakou desítku let" nazpět,kdy mi syn vyprávěl podobnou příhoduVzhledem k tomu,že narukoval do Plzně,město pro něj neznámé a byl "ustanoven" doVaši zmíněné funkce.Měl přivést nadřízeného,ale vzhledem k tomu,že neměl ponětí,kde se jeho bydliště nachází,tak projezdil Plzeň od západu na východ.Podařilo se i když s notným zpožděním. Na "cimře"potom vyprávěl svým "spolubojovníkům",že zpoždění bylo nejspíš proto,že se velitel musel holit aby dostál všech "parametrů",které na něj byly kladeny.
Soňa Prachfeldová
7.4.2021 07:38
Vzpomínky na takové chvíle v životě se neztratí. Přesto se pak na takové zbytečně buzerovani vzpomíná s úsměvem a řekla bych, že i s pocitem hrdosti, že jsem přece chlap, něco vydržím. Asi horší to měli kluci slabší fyzicky.
Marie Faldynová
6.4.2021 22:31
Já už to viděla na bivak bez kouska výstroje! To by byl malér! Takhle to dobře dopadlo.
Zuzana Pivcová
6.4.2021 18:23
Mladí muži přece jen něco vydrželi. Dnešní generace už nejspíš méně, ale nevím, nechci to tvrdit nabeton. Vojenské historky mě baví. Odmyslím si nějaký ideový podtext. Díky.
Eva Mužíková
6.4.2021 14:35
Františku, seplo mi, jak to dopadne hned jak jsi psal: " Po kontrole byl většinou zavelen rozchod". Hlavně že jsi to neomarodil.. Hezký další příběh z vojny, díky.
Zdenka Soukupová
6.4.2021 13:46
Františku, jsem ráda, že pochod dobře dopadl. Při čtení jsem čekala minimálně zápal plic. Tak ať Vám zdraví vydrží.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA