Jak se připravit na to, aby bylo v seniorském věku doma dobře
FOTO: Ingimage

Jak se připravit na to, aby bylo v seniorském věku doma dobře

5. 4. 2021

To, na co jsme ve čtyřiceti ani nepomysleli, se v šedesáti může ukázat jako velký problém. Z bytu, ve kterém jsme se celý život cítili příjemně, se jednou může stát past.

bydlení vybavení bytu
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Kopecká
Užitečný článek...měli by si ho přečíst hlavně ti, kdo se zuby nehty drží v domě, kde už si nejsou schopni ani zatopit, i ti, kdo mají svůj nadměrně veliký byt zaplněn věcmi, které se jednou budou hodit...samozřejmě se málokomu chce z ulice, kde se zdraví s většinou lidí, přestěhovat do menšího na opačný konec města. Chce to počkat si na šanci a vyměnit být za menší ve stejném místě. Protože já to tak udělala, mám vypozorováno, že ta šance je v běžném paneláku tak jednou za zhruba pět let. Je pořád lepší stěhování z patra do patra nebo do sousedního vchodu než někam, kde člověk nezná živou duši. A čím mladší se stěhuju, tím snáze to zvládnu. Být jsem vyměnila na prahu padesátky. Ani jednou jsem nelitovala. Tři pokoje nepotřebuji. Znám ale jednotlivce, kteří žijí ve čtyřech pokojích a nebo ve velikém 3+1. Můj byl malý, ale tři pokoje měl.
Jitka Caklová
Titulní foto vystihuje titulek článku. Spokojený chlap, kterému nic nechybí, je 100%ní zárukou, že bude doma dobře :-) :-) :-) Minulost nezměním, budoucnost si z prstu nevycucám. Pro mě je důležitá přítomnost "tady a teď". Dnes jsem tady, zítra tu být nemusím, do hrobu si nic nevezmu. Ani svoji Duši ♥♥♥
Margita Melegova
Byt mame vlastni, se vsim s cim jsem byla ochotna se rozloucit jsem se pred lety rozloucila, z domu o hodne velkych mistnosti zustalo jen to nejnutnejsi a to co nejvic prirostlo k srdci, hlavne cast kyticek ze zimni zahrady.
Oldřich Čepelka
Skvělý článek. Ta úprava bytu a vyhazování věcí, to by se tu mohlo tisknout denně. Ale ten začátek, na co myslet po čtyřicítce, to bych publikoval i jinde. Akorát, že mladí vás neposlechnou. On si pak člověk ke stáru snaží najít, na co nebo na koho by mohl svalit vinu (že nevěděl, že zestárne), na koho nadávat, koho obviňovat. Viz ty dnešní nálady kolem covidu. - Já třeba nadávám na Praotce Čecha, protože se ten nekňuba neměl zastavit tady, ale až na francouzské Riviéře, žejo.
Hana Řezáčová
V článku je malá chybka :-) Dnes nejde si dát s předstihem přihlášku do domova důchodců, to znamená ne v době, kdy je člověk celkem fit a jen počítá, že se to "třeba" bude v budoucnu hodit a čas přihlášce "nažene body" ... Přihlášku lze podat až v okamžiku, kdy už si to situace zdravotně vyžaduje. Musí být doporučení lékaře a přihlášky se řadí dle naléhavosti ... Aspoň tak je to u nás (mnoho mých známých řešilo umístění rodičů) ...
Helena Jelínková
Byt mám naštěstí v osobním vlastnictví. Ale potřebuji místo vany sprchový kout. Jenom na něj finančně nedosáhnu, a půjčovat si nechci. Za týden mi bude 66 let a nevím jak bych to splácela. Snažím se ušetřit, ale rychle to s důchodem nejde. Musím tedy počkat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%