Střelecký ostrov, Litoměřice. Fotografie: autor
Koronavirová výprava na litoměřický Střelecký ostrov
3. 4. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
6.4.2021 09:36
Litoměřice jsou krásné město, znám je hlavně z vlaku, když často projíždíme na cestě do Děčína. Dcera tam studovala na univerzitě. Jednou vystoupili z vlaku a město jsme si prošli. Utkvěla mi v hlavě rozhledna, ze které nebylo (pro vysoké stromy) nic vidět. Ještě se tam určitě vrátíme !!
Soňa Prachfeldová
6.4.2021 07:54
Pohodové vyprávění, Litoměřice jsou krásné město. Také se k současnosti vyhýbám hodně lidem, zejména omladina tuto pandemii vůbec nebere spíše někdy hodně využívá volného času. Opravdu potřebují školu. Jen doufám že tenhle stav už se bude konečně zlepšovat.
Jitka Hašková
4.4.2021 18:56
Hezká procházka v Litoměřicích. Pozor na nutrie, dozvěděla jsem se o nich víc za pobytu v Lázních Kundratice, kde bylo zakázáno je krmit. Samozřejmě tam byly dvě ženy, které je krmily a vysvětlily mě, že je nutné jim potravu pouze házet - házely jim kousky mrkve - protože kousnutí nutrií může způsobit nebezpečnou nákazu proti které lékaři nemají vakcínu. Proto tam byla cedule o zákazu krmení, ale Češi si vždycky najdou způsob, jak to obejít.
Václav Soukup
4.4.2021 10:38
Dostal jsem chuť na nutrii ! Jednou jsem jí jedl a její maso je nejen výtečné, ale i dietní.
Alena Tollarová
4.4.2021 08:14
Honzo, Ty si odporuješ hned v prvním odstavci. Doufal jsi, že ostrov bude poloprázdný a současně píšeš, že je to nejvyhledávanější místo v Litoměřicích. Myslím, že bylo nad slunce jasné, kde je půlka Litoměřic :) Vzpomínám na naši loňskou veselou jízdu s malým kousíčkem íčka, zakončenou právě u stánku s občerstvením. Taky na přístavní molo, kde jsem vystoupila s ještě menší částí íčka z lodi a naopak nastoupila s vnoučaty plavbu parníkem. Na Střeleckém ostrově jsem naposledy byla v letním kině, ale to už je moc dávno.
Vladislava Dejmková
4.4.2021 06:49
Procházka to byla zajímavá, ostatně to Labe teče do Litoméřic i přes Hradec. Mám také poznámku k nutriím. U nás na soutoku Labe a Orlice se před několika lety tak přemnožily a poničily břehy řeky, že musel být proveden hromadný odchyt. Lidé je tam pravidelně vykrmovali.
Helena Přibilová
3.4.2021 21:07
V Litoměřicích jsme se vždy rádi zastavovali během našich výletů do Českého středohoří. Doposud jsme se však neprošli podél řeky, i když nás láká vidět soutok Labe a Ohře. Tak snad to brzy napravíme.:))
Martina Růžičková
3.4.2021 19:59
Zavedl jste nás svým vyprávěním a fotografiemi na hezká místa. Musím se přiznat, že nutrie nemusím. Je to druh, který do naší přírody nepatří a dokáže v ní napáchat škody. Navíc mohou být nutrie podobně jako potkani přenašeči nemocí a parazitů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA