Ilustrační foto: Pixabay
Vzácná návštěva aneb když přilétly dlouhonosky
27. 3. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
29.3.2021 23:32
Moc hezký článek, také mě jednou na balkoně tento tvoreček navštívil, měla jsem plný truhlík pelargonií. O focení jsem se ani nepokusila.
Elena Valeriánová
29.3.2021 11:33
:-) Ne, opravdu nejde o mezinárodní politický význam, přesto vás ještě jednou opravím :-) Není to dlouhozubka, ale dlouhozobka. K fotkám stačilo napsat zdroj: pixabay.com. A nebo dát pouze ilustrační fotku a protože jsme tady všichni znalí práce na PC, tak kdo by chtěl, by si další fotografie našel. Tak ať se vám podaří nějaká vlastní fotka, není všem dnům konec.
Jana Hošková
29.3.2021 08:58
Takže jsem si to zkontrolovala a omouvám se, je to skutečně dlouhozubka :-)) Chybička se vloudila, ještě že to nemá mezinárodní politický význam !
Jana Hošková
29.3.2021 08:55
Asi jste, Eleno, přehlédla v mém článku, že tam píšu, že se mi ji nepodařilo vyfotit, a tak jsem pro ilustraci sáhla do Pixabay - tedy jsem se rozhodně nemínila chlubit cizím peřím :-) jak píšu i níže. A z Pixabay se podle pravidel prý může, jsou to fotky veřejně k dispozici. A k tomu názvu - váhala jsem mezi dlouhonoskou a dlouhozubkou - v googlu používali oba názvy, ale víc tu dlouhonosku, tak nevím...
Elena Valeriánová
29.3.2021 08:13
Dlouhozobka svízelová, i já na ni několikrát číhala s foťákem v ruce a to jak na zahradě, tak dokonce i na Hvaru, kde se pásly na kvetoucím rozmarýnu. Marně. Obdivovala jsem "vaše" fotky, pak jsem si pozorně přečetla článek a pochopila jsem, že se tak nějak chlubíte cizím peřím. Zamrzelo mě to, protože fotky stažené z internetu se tady už několikrát řešily. Dlouhonosku mi nenašel ani strýček Google.
Alena Tollarová
28.3.2021 17:43
V první chvíli jsem zbledla závistí nad fotkami, protože moje pokusy vždycky skončily jen šmouhou. Ale pak jsem se zase uklidnila. Také k nám občas "český kolibřík" přiletí sosat na balkón a setkala jsem se s ním i v přírodě, ale myslela jsem, že se jmenuje dlouhozobka.
Jana Hošková
28.3.2021 10:05
To je hezké, jak jste mi popsali všichni svá "kolibříková" setkání :-)). Byla jsem fakt zvědavá,jestli ten zážitek taky někdo měl... prý jich je tu u nás celkem dost a jsou i různé druhy, nejenom ta dlouhonoska svízelová.
A pane Vrbo, musela jsem se smát, vy teda máte taky zajímavé příhody - zrovna jako já. Já nikdy nemám nic "normálního", ale omdlít a pak vidět dlouhonosky, to se mi ještě nepodařilo :-)) :-)) :-))
Marie Novotná
28.3.2021 08:13
Moc mne potěšilo opětovně vidět tyto tvorečky. Také mi létali na muškáty, ale už je to davno. Moc hezké fotky a článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA