Herečka a moderátorka Jaroslava Panýrková. FOTO: poskytnuto z archivu J. Panýrkové
Jaroslava Panýrková: Výhodou stáří, možná jedinou, je nadhled
3. 4. 2021
Studovala střední školu pivovarnickou, ale už na škole začala točit svůj první film. Byla devět let členkou Laterny Magiky a pak se dala na moderování v rádiu. Na co v životě nejraději herečka, hlasatelka a moderátorka Jaroslava Panýrková vzpomíná?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Halátová
3.4.2021 17:56
Jedenáctiletka a "sedmnáctileté děti" a že se proti tomu učitelé bouřili? Proč? Osmnáctileté děti už jim tolik nevadili? Až do ročníků 1946 absolvovali děti osmiletou základní školu a potom 3 roky střední všeobecně vzdělávací školy - samozřejmě ne všechny, jen ty, které se na tu "jedenáctiletku" přihlásily a byly přijaty. Proto se tou říkalo jedenáctiletka. 6+8=14 plus 3 je 17. Takže v 17 studenti maturovali a když potom vystudovali vysokou školu, tak promovali ve 23 letech. Když jsem začala v roce 1957 chodit do školy, tak to byla osmiletá základní škola a "jedenáctiletka ještě existovala. Ročník 1946 končil osmou třídu v roce 1959 a po tomto roce už osmiletka byla zrušena. Nemyslím si, že by na to vyučující měli vliv. Bylo to proto, aby se zkrátila doba studií.
Zuzana Pivcová
3.4.2021 17:46
Jako hlasatelka působila mladistvě a příjemně. Účes mi trochu připomněl mladou Audrey Hepburnovou. Je to zvláštní, proč pí. Panýrkovou rehabilitovali až tak pozdě. Ale nepřísluší mi se v tom vrtat, byť jen zde na i60.
Martin Vrba
3.4.2021 17:21
Tak vidíte, co si ty „Kafky nakafrají“ - to jsou hrozní to ptáci. Tehdy toho byla celá ta budova umění a propagandy od skladů rekvizit v podzemí až po to poslední patro v mracích s vysílací technikou. Ale asi to byly jen drby, protože zde v tomto rozhovoru o tom paní J. Panýrková nic neřekla. Tehdy se tam šeptalo, že nemocný prezident Ludvík Svoboda požádal paní Panýrkovou, aby za něj přečetla jeho novoroční projev v roce 1974 a dal ji za to nějaký malý šperk na památku a ona to prý okomentovala nějak nevhodně, že se snad nepředal a protože v televizi té doby bylo dost ochotných udavačů, tak se to doneslo až k vysokému vedení pod napětím a proto byla paní Panýrková z televize vyhozena. To by bylo docela možné, tehdy se takové nespravedlnosti děly. Ale byl to asi drb, protože paní Panýrková by to určitě v tomto rozhovoru zmínila. Teprve až dnes máme konečně opravdovou demokracii, která nebyla ani ještě za prezidenta Havla, ta umožňuje, že Česká televize není už vůbec závislá na vládě, ale jen na opozici a tak může (musí) do prezidenta Zemana zvoleného občany šít a urážet ho na všechny způsoby. :)
Svatava Páleníková
3.4.2021 11:29
Měla jsem ráda Dámský klub, který paní Panýrková moderovala s paní Hankou Švejnohovou, jejíž články ráda čtu na tomto portálu. Přeji paní Panýrkové hlavně hodně zdraví.
Milan Milan
3.4.2021 11:13
Dar života je dojít ke stáří pokud možno v dobrém zdraví. Ne všem je bohužel dopřáno. Proto mně je docela líto dnešních ..cátníků, kteří často považují starší spoluobčany za skvělou skupinu k manipulaci, někteří dokonce snad i za přítěž.
Daniela Řeřichová
3.4.2021 07:43
Paní Panýrkové jsem si vždy moc vážila a přeji jí hodně radosti a pevé zdraví.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA