FOTO: autorka
Chvála a moc barev
25. 3. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
25.3.2021 20:37
JInak ještě pro Zuzku - taky byla mou oblíbenou dost dlouhou dobu oranžová, ale v přírodě miluju nejvíc tyrkysovou barvu moře.
Jana Hošková
25.3.2021 20:34
O narcisu samozřejmě vím, ale kytky to celkem dlouhou dobu přežily i s narcisy, chtěla jsem si je vyfotit a brala jsem to, co bylo momentálně na zahradě. Jinak barvy sice mám ráda, ale oblečena jako papoušek teda nechodím :-)) ctím při oblékání zásadu max. barev tří. Testy osobností dle barev znám a hnědou nemám ráda už od dětství :-)) :-))
Daniela Řeřichová
25.3.2021 17:46
Zajímavý článek. Osobně preferuji světlé tlumené barvy interiéru i oblečení, zatímco v přírodě jsem nadšena z pestrobarevné louky, kýčovitého západu slunce atd. Jednou jsem si koupila červený kabát a měla jsem ho pouze jednou na sobě, protože jsem se v něm necítila dobře. Je také prokázáno, že vztah lidí k barvám se mění v souvislosti s věkem a s dalšími okolnostmi. Vaše kytice jsou krásné, i když Jitka H. má pravdu, že narcis je jedovatý.
Jitka Hašková
25.3.2021 16:37
Je to zajímavé, ale nedávala bych do jedné vázy s narciskami jiné květiny. Narcisy vypouštějí šťávu, která je pro ostatní květiny jedovatá a brzy uvadnou.
Věra Ježková
25.3.2021 16:10
Příliš barev pohromadě nemám ráda. Zejména ne na oblečení a v interiéru. Nelíbí se mi ani pestrobarevné kytice. Nevím, jestli znáte Lüscherův barvový test osobnosti, založený na preferování a odmítání určitých barev.
Jana Šenbergerová
25.3.2021 14:52
Díky za trochu radosti pro oči a slova k zamyšlení. Obojí potěšilo duši.
Zuzana Pivcová
25.3.2021 14:15
Barvy jsou spojeny s energií, a to i v duze nebo čakrách (pro ty, co věří). Měly by se, co se týče oblečení, trochu střídat. Já jsem jednu dobu kdysi nosila vše oranžové, až už mi jedna "vědma" řekla, že je oranžová hodně silná, takže aspoň do spaní bych mohla mít uklidňující modrou. Díky za informace o historii barev, moc zajímavé.
Marie Měchurová
25.3.2021 14:02
Chtěla jsem na tom blbem chytrém mobilu začít psát komentář a vidím, že jsou tam tři hvězdičky u článku. Řikám si, kdo dal tak málo hvězdiček? Byla jsem to já - omylem. Omlouvám se. Článek se moc líbí, jsem milovnice kytek a kytic.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA