Foto: autorka
Vzpomínka na Skotsko (4. část - Za hrady, jezerem a příšerou)
23. 3. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
27.3.2021 11:16
Martino, nic tak hrozného se nestalo, chybující jsme občas všichni. Redakce ten údaj již opravila. Teď Vám po právu náleží všech pět hvězdiček, spíše i více.
Martina Růžičková
24.3.2021 21:18
Vaše ohlasy mě moc těší. Omlouvám se za chybu v údaji o hloubce jezera Loch Ness a děkuji za upozornění. Samozřejmě tam mají být metry. Jak jsem byla v těch předchozích údajích, které jsou v km, tak jsem je asi ze setrvačnosti napsala i k hloubce.... Panu Kolínovi děkuji za zajímavé jazykovědné doplnění.
Jaroslav Kolín
24.3.2021 13:33
K tomu hradu Urquhart: Když jsme tam byli poprvé, dalo se od Nessie sejít k moři a vstupné se vybíralo až u vchodu. Po několika letech už byl hned u silnice plot s přístupem jen pro platící a přes vzrostlé stromy nebyl hrad vůbec vidět. Inu Skotové. :-) | Už samotná výslovnost jména hradu je fascinující. Průvodkyně nám nabízela "Uršrt", ale když jsem si to teď přehrál ve Wikipedii, zaznělo na mě jakési zavrčení. :-D Ono je to s těmi cizími jazyky vůbec těžké. My třeba říkáme "Oslo a Tromsö", ale Norové "Ušlu a Trumšu", jak mě poučil norský kolega Leif. Utěšuji se jen tím, že cizinci mají stejné potíže s našimi jmény.
Jaroslava Handlová
24.3.2021 12:44
Zajímavě napsaný článek, krásné fotky. Jen drobná chybička se vloudila a já bych se přimlouvala, zda by ji mohla redakce opravit. Rozhodně mi nesedí hloubka jezera Loch Ness uvedená v km, mělo by tam být určitě 230 metrů (i to už je úctyhodné). Tento malý přehmat však nikterak nesnižuje celkovou kvalitu vašeho vyprávění. Děkuji.
Alena Tollarová
23.3.2021 21:44
Přečetla jsem si první čtyři části Vzpomínek na Skotsko najednou a zatoužila jsem tento kus světa poznat. Díky za vyprávění i skvělé fotky. Těším se na další díl.
Helena Přibilová
23.3.2021 21:12
Děkuji za další zajímavý a pečlivě napsaný článek o Skotsku. Velmi obdivuji romantické a tajuplně vyhlížející hradní zříceniny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA