Vzpomínka na Skotsko (4. část - Za hrady, jezerem a příšerou)
Foto: autorka

Vzpomínka na Skotsko (4. část - Za hrady, jezerem a příšerou)

23. 3. 2021
cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Martino, jako vždy za jedničku s moc hvězdičkami! Děkuji.
Jaroslava Handlová
Martino, nic tak hrozného se nestalo, chybující jsme občas všichni. Redakce ten údaj již opravila. Teď Vám po právu náleží všech pět hvězdiček, spíše i více.
Martina Růžičková
Vaše ohlasy mě moc těší. Omlouvám se za chybu v údaji o hloubce jezera Loch Ness a děkuji za upozornění. Samozřejmě tam mají být metry. Jak jsem byla v těch předchozích údajích, které jsou v km, tak jsem je asi ze setrvačnosti napsala i k hloubce.... Panu Kolínovi děkuji za zajímavé jazykovědné doplnění.
Jaroslav Kolín
K tomu hradu Urquhart: Když jsme tam byli poprvé, dalo se od Nessie sejít k moři a vstupné se vybíralo až u vchodu. Po několika letech už byl hned u silnice plot s přístupem jen pro platící a přes vzrostlé stromy nebyl hrad vůbec vidět. Inu Skotové. :-) | Už samotná výslovnost jména hradu je fascinující. Průvodkyně nám nabízela "Uršrt", ale když jsem si to teď přehrál ve Wikipedii, zaznělo na mě jakési zavrčení. :-D Ono je to s těmi cizími jazyky vůbec těžké. My třeba říkáme "Oslo a Tromsö", ale Norové "Ušlu a Trumšu", jak mě poučil norský kolega Leif. Utěšuji se jen tím, že cizinci mají stejné potíže s našimi jmény.
Jaroslava Handlová
Zajímavě napsaný článek, krásné fotky. Jen drobná chybička se vloudila a já bych se přimlouvala, zda by ji mohla redakce opravit. Rozhodně mi nesedí hloubka jezera Loch Ness uvedená v km, mělo by tam být určitě 230 metrů (i to už je úctyhodné). Tento malý přehmat však nikterak nesnižuje celkovou kvalitu vašeho vyprávění. Děkuji.
Věra Ježková
Martino, paráda. Lochneska je sympaťačka. Díky. :-)
Alena Tollarová
Přečetla jsem si první čtyři části Vzpomínek na Skotsko najednou a zatoužila jsem tento kus světa poznat. Díky za vyprávění i skvělé fotky. Těším se na další díl.
Alena Vávrová
Skotsko je prostě úžasné, dík.
Helena Přibilová
Děkuji za další zajímavý a pečlivě napsaný článek o Skotsku. Velmi obdivuji romantické a tajuplně vyhlížející hradní zříceniny.
Soňa Prachfeldová
Díky za sdílené zážitky, moc ráda jsem cestovala v duchu s Vámi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%