FOTO: Marie Měchurová
Poznáte naše moravská města?
25. 3. 2021Když nemůžeme cestovat, tak si alespoň můžeme zopakovat znalosti o našich moravských městech. Přikládám 15 fotografíí a 15 krátkých popisů měst. Vy můžete určit nebo hádat, o která města se jedná. Informace jsem čerpala na internetu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Tomášek
4.4.2021 22:11
No, tak Jeseník určitě není moravské město, protože se nachází ve Slezsku...
Marie Měchurová
28.3.2021 10:01
Omlouvám se Heleně P., že jsem přiřadila její rodné město Hodonín do našeho Zlínského kraje. (v bloku jsem to měla dobře)
Marie Měchurová
28.3.2021 09:47
Odtajňuji názvy měst: 1. Jeseník, 2. Šumperk, 3. Olomouc, 4. Lipník nad Bečvou, 5. Uherský Brod, 6. Rožnov pod Radhoštěm, 7. Holešov, 8. Zlín, 9. Kroměříž, 10. Hodonín, 11. Ivančice, 12. Třebíč, 13. Mikulov, 14. Brno,15. Frenštát pod Radhoštěm
Helena Přibilová
27.3.2021 19:54
Děkuji za hezkou procházku moravskými městy. Mám jen jednu poznámku k otázce č.10. Toto město se nenachází ve Zlínském, ale Jihomoravském kraji. Vím to, protože jsem se tam narodila.:))
Antonín Nebuželský
27.3.2021 13:36
Takhle, s tím komentářem, to jde, ale jinak, na to kolik mi je, jsem toho na Moravě nepoznal. Sleduji všemožné soutěže v televizi a žasnu " kolik lidí nezná třeba Nakkeřovsky průsmyk, nebo Ploučnicí, jenže pak dostanu otázky z Moravy, řekněme, a vím taky houby. :-) Je škoda, že zrovna teď v našem věku, nemůžeme. Ale mám už tolik námětů na výlety, že zdi mít co dělat to stihnout.
Naděžda Špásová
26.3.2021 13:03
Přiznám bez mučení, že Moravu moc neznám, ale dle nápovědy jsem některá města uhádla. Ve škole jsem dávala pozor. Maruško, dobrý nápad. :-)
Rostislav Mraček
26.3.2021 11:27
Moc děkuju! Výtečný nápad. Ač hrdý Moravan, přesto č. 2 ne a ne naskočit. Jak starý motor. A co jsem se tam naběhal maratonů ...
Marie Měchurová
26.3.2021 09:06
Tak jsem si zase sama sobě dala hvězdičky, naštěstí jen čtyři. Irenko, děkuju za opravu chybičky - je vidět, že náš dokonale svoje rodné město.
Zdenka Jírová
26.3.2021 01:18
Výborný nápad - našla jsem všechno, něco s malou pomocí WIKY, na Moravu jsem jezdila jen na krásné dovolené na Vranovskou přehradu a do školy v Brně. Mám ji moc ráda, moravské lidové písně nemají chybu Zapomněla jsem, že jsem byla dvakrát v Luhačovicích na léčení a na výlety do okolí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA