FOTO: autorka článku
Tam, kde byl založen Řím
19. 3. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
21.3.2021 22:41
Spousta míst na světě je krásná. Určitě bychom tam dokázali nějaký čas i žít. Ale Středomoří je zvlášť kouzelné. Příroda, lidé, moře a hlavně způsob života. Krásné počtení o místě, kde jsem byl dvakrát a kam se už určitě nepodívám. Díky.
Soňa Prachfeldová
21.3.2021 11:21
Děkuji za hezké počtení, moc se mi líbilo. Jsi Janko dobrý vypravěč.
Martina Růžičková
20.3.2021 21:58
Zajímavě napsáno i nafoceno. A plně souhlasím s posledním odstavcem!
Helena Přibilová
20.3.2021 16:39
Také já děkuji za zajímavý článek doplněný krásnými fotografiemi, který mi připomněl návštěvu tohoto úžasného města v roce 1992.
Marie Seitlová
20.3.2021 16:30
I já jsem se zasnila a zavzpomínala na můj poznávací zájezd v r. 1987 do Itálie. V Římě jsme strávili asi 5 dnů a náš průvodce byl úžasný. Je to nádherné město a chtěla bych se tam ještě jednou podívat. I na Capri bylo krásně.
Dana Divišová
20.3.2021 15:07
Pane Zelenko, já bych zase dovedla žít na Capri. Klidně polovinu roku.
Jan Zelenka
20.3.2021 13:22
Když jsme brouzdali se ženou nočním Římem a nasávali neuvěřitelnou atmosféru tohoto kosmopolitního města, řekl jsem ženě - tak tady bych byl snad schopen i žít. Byli jsme i v Tivoli, ale pouze v nádherné zahradě fontán kardinála d´Este. Hadrianovu vilu jsme už nestihli. Více mám o našem římském pobytu na svých webovkách - oknodosveta.webnode.cz
Jana Hošková
20.3.2021 09:13
Já pila při čtení článku Prosecco, abych teda taky byla stylová, pane Soukupe :-)) A pak na mne padla nostalgie. Že sedím doma a přitom jsem měla v plánu ještě Ostii, kterou zmiňoval pan Zelenka, Tivoli a Bomarzo - park velice zajímavých nestvůr. Vše v okolí Říma, kam jsme se ještě nestihli dostat...bohužel čas je náš nepřítel a v současné době to platí ještě víc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA