Být tak vševědoucí jako Pýthia!
Foto: Pixabay.com

Být tak vševědoucí jako Pýthia!

18. 3. 2021
Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Děkuji všem za ohlasy. To byl pohled hodně zpátky. Život obvykle člověka nakopne na cesty trochu jiné.
Martina Růžičková
Zajímavé zamyšlení o osudu. Nikdy bych nešla ke kartářce, nedala si hádat z ruky, nenavštívila Pýthii... Myslím, že je lepší nevědět, co člověka čeká. Takže souhlasím s Karlem Jaromírem: Však lépe v mylné naději sníti, před sebou čirou temnotu, nežli budoucnost odhaliti, strašlivou poznati jistotu!“
Jitka Caklová
Nejsem příliš vzdělaná, ani sečtělá a je tedy dobře, že jsem o Pýthii v mládí nečetla. Pro mě je lepší hledět vzhůru, klopýtnout a znovu vstát, nehledě na osud, znovu vzlétnout do oblak. Jinak bych se se sklopenou hlavou uklopýtala k smrti, aniž bych poznala, jak je nebe krásné. ♥
Václav Soukup
Zjistil jsem pane Zelenka, že máte hezký vztah k mé rodné Plzni, kde jsem se narodil a žil 21 let. Snad se někdy najde příležitost, abychom si tam spolu na jeden den vyjeli a společně zavzpomínali na naše mládí třeba Na Parkáně nebo U Salzmanů.
Soňa Prachfeldová
Vzpomínání z docela dávné minulosti je výborné konstatování jak paměť slouží něco si můžeme trochu vybarvit , na něco chceme zapomenout. A cestičky k tomu životním osudu si často vyslapujeme sami.
Hana Šimková
Ano, život je hezký se vším všudy. Hlavně, že ještě trvá.
Věra Ježková
Jendo, vědět všechno musí být na bednu. To by takového člověka mohli ukazovat na poutích. Pythie v tom ovšem uměla chodit. Také jsem jako mladá hodně přemýšlela o životě. Ale měla jsem k tomu jiné klasiky. A taneční mě nebavily.
Zuzana Pivcová
Moc hezké rozjímání, které mi postavou Jany z tanečních mimoděk připomnělo jednu z raných novel Thomase Manna Tonio Kröger. Také si vvybavuji, že jsem v jednom osobním horoskopu měla, že mě čeká "klidné, spokojené stáří". Jednu dobu to tak vypadalo, ale teď ...?
Jana Šenbergerová
Asi bych nechtěla vědět všechno. Na životě se mi čím dál tím víc líbí to znovu/objevování. Dokonce i s tím rizikem, že narazím. Vždyť se dá narazit i na hezké věci, třeba na váš článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%