Foto autor
Zkamenělý Dědek a Bába u Žihle
18. 3. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
20.3.2021 13:50
Tam to znám, bydlela jsem ve Vroutku, Žihli, Rabštejn, Poustky jsem navštívila několikrát. Je to tam moc hezké.
Soňa Prachfeldová
20.3.2021 07:30
Je to moc krásný kraj, využívány hodně na rekreaci, sběru hub. Když jedu okolo kKralovic, neopomenu se stavět v nádobě pro vynikající uzená žebírka.
Dana Procházková
19.3.2021 20:11
Jaroslav Kolín, není zač děkovat, u pana Slavíka pracovala moje babička, byl velice precizní na odvedenou práci a špatné výrobky do prodeje nešly.
Jaroslav Kolín
19.3.2021 16:09
Paní Procházková, děkuji za cennou informaci. Já jsem tu paní hledal na Googlu a nepodařilo se. Možná i proto, že jsem špatně přečetl nezřetelné jméno. Článek už bohužel nejde opravit.
Dana Procházková
19.3.2021 13:14
Pan Jaroslav Kolín, cesta se jmenuje po paní Růženě Slavíkové, manželce pana Slavíka, který byl majitelem zdejší cihelny a tento les jim také patřil. Moc ráda se tam tehdy procházela a říká se, že část cesty nechal pan Slavík i vydláždit. Vysekaná část textu byla v němčině, takže ti co písmena odsekali nebyli určitě Sudeťáci.
Dana Procházková
19.3.2021 13:04
Paní Hana Nováková, v Žihli žiju celý život a žádná nehoda autobusu s dětmi zde nebyla, nevím o ní.
Jaroslav Kolín
19.3.2021 10:50
Paní Vargová, z Rabštejna samozřejmě nějaké obrázky mám, ale jak jsem zjistil, na i60 už o něm pěkný článek byl.
Jana Vargová
19.3.2021 08:16
Pane Kolíne, připomněl jste velmi krásný kraj. Asi šest kilometrů od Žihle je oblast Poustky, kam jezdily děti z Mostecka do školy v přírodě. Z viklanů byly všechny nadšené, kameny se staly inspirací ke hrám, výkresům a jiným výtvorům. Díky moc a prosba: pokud jste zdokumentoval i nedaleký Rabštejn nad Střelou, prosím o fotografie. I tam je totiž krásně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA