Věra Lišková
10.3.2021 21:09
Dnes jsem byla v očkovacím centru, o nějakém nezájmu o očkování nemůže být řeč. Čekali tam i neregistrovaní náhradníci, kdyby náhodou někdo nepřišel a dávka Pfizera pro ně zbyla, ale všichni registrovaní se dostavili.
Milan Milan
10.3.2021 20:46
Zeman to načrtl správně. Myslícímu člověku je zřejmé, že Sputnik ač se jím očkuje v desítkách zemí světa, se u nás i v Bruselu kličkuje a odmítá z politických důvodů a to je trestuhodné, kecy že je neschválená je pouze manipulační blábol, navíc se současně hraje o čas pro výrobce amerických a britských vakcín, které nedodávají včas a v dávkách co slíbili. Stejné je to i s některými doporučovanými léky, teď se dehonestuje Ivermektin a to dokonce i některými lékaři, kteří jej sice nepoužívají, ale zasvěceně mluví o možných neřádoucích účincích..... Mimochodem v Rusku, jak jsem včera četl mail od člověka co se právě vrátil z Moskvy je vcelku klídek, veselo, používají se roušky, hygiena... ale restaurace, divadla, koncerty jedou, v lékárnách dostupná škála antivirotik, očkování a testování na každém rohu...... cestování v pohodě. Z našich odpovědných úředníků se stali nesvéprávné loutky, hlavně že máme lokdavn, lidi umírají a ekonomika jde do kopru.
Dana Divišová
10.3.2021 20:43
Tak já si klidně vakcínu Sputnik nechám píchnout. Pokud bude vyrobená v Itálii nebo v Německu. Dokonce raději, než z Astru-Zenecu. Souhlasím s panem Soukupem, že zřejmě EMA nebude spěchat se schválením. Opravdu jde v první řadě o peníze. Zaráží mne, že náš stát objednal někdy v lednu americké vakcíny, které v té době nebyly v EU schváleny ( Johnson&Johnson není do dneška, přesto je objednaná a má malou účinnost). Nové americké vakcíny zřejmě nevyhovují z hlediska bezpečnosti mladým, protože dvě třetiny mladých učitelů se nechtějí nechat očkovat. Je to chemie,no.
Václav Soukup
10.3.2021 20:08
Evropská unie schválení Sputniku nepovolí. Více než o politiku jde totiž o byznys a rozdělení
trhů. Závidím Maďarsku Viktora Orbána !
Hana Řezáčová
10.3.2021 20:05
Pane Vladimíre, je dobře, vědět o lécích a nachystat si je "pro strýčka Příhodu", ale nemusí to stačit ... Včera zemřelý poslanec MUDr. Ventruba byl manželův spolužák a kamarád, jsme z toho v šoku, ale chtěla jsem říct, že to byl lékař, jistě si mohl nějaké léky předepsat, také mu jistě dávali další různé léky v nemocnici - a nepomohlo to ... Sedmdesátníci se mohou registrovat na očkování od začátku března - už to nestihl ... Vždy je lepší prevence než léčba (nebo je lepší např. dostat TBC, pak ji léčit půl roku kombinací silných ATB nebo se nechat očkovat?).
Jitka Caklová
10.3.2021 19:59
Oprava: ... držet lidi ve strachu..., ....vakcín zbavili (oni). ... mnohem dráž likvidovat, stejně jako nespotřebované vakcíny proti chřipce.
Jarmila Komberec Jakubcová
10.3.2021 19:54
Vůbec se mi nelíbí nápad prezidenta Zemana týkající se očkování neschválenou vakcínou Sputnik V. Pokud vím on sám je očkovaný vakcínou schválenu evropskou agenturou. Pokud bude Sputnik schválen nemám problém se jí nechat naočkovat, ale bez schválení ani náhodou. At si otevře na Hradě okénko a nechá naočkovat své příznivce. Nevěřím, že tam bude plno. Naopak se mi líbí postoj ministra Blatného v této věci.
Jitka Caklová
10.3.2021 19:54
Jano Š. vidím to stejně. "Oni" nemohou přiznat, že vakcín je dost. Jen potřebují co nejdéle držet ve strachu, aby se alespoň těch 300 tisíc vakcín zbavily. Ty další které "museli" nasmlouvat, protože se jedná o byznys, nemuseli pro nezájem mnohem dráž likvidovat.
Milan Sova
10.3.2021 19:46
Pane Mikušo, za prvý jsem nepsal Švýcaři, ale švýcarsko-italská firma s výrobou v Itálii. Pokud vím, tak vy sám nikdy nezdrojujete ;-) Pokud vás to tak trápí bezproblémů to na netu najdete ;-)
Jana Šenbergerová
10.3.2021 19:42
Mě spíš zaráží, že sami moc neočkují, ale zásobují svět. I nám někde zbytečně leží asi 300 ticíc vakcín, ale tváříme se, jako bychom nemohli očkovat, protože není čím.
Načíst starší příspěvky