Po stopách historie, ale i jiné zážitky (7. díl)
FOTO: Jaroslava Handlová

Po stopách historie, ale i jiné zážitky (7. díl)

9. 3. 2021
cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jarko chválím Tě za poutavé , zajímavé vyprávění, těším se na další.
Jaroslava Handlová
Vlaďko, děkuji za Tvoje „odskočení". Připomněla jsi mi, že se chci také podívat na článek o Skotsku. /// Děkuji i oběma Alenám. Álo T., četla jsem dnes o Tvém špatném zážitku s foťákem - to Ti také nepřeji, vždyť jsi s ním udělala tolik krásných fotek! /// Martino, také jsme byly nadšeny kostely i nuragy. Dělá mi radost poznávat na vlastní oči něco neobvyklého. A na Sardinii je toho k vidění opravdu hodně./// Majko, dík taky Tobě /// Pane Zelenko, děkuji. Pochvala od spisovatele obzvláště potěší. Ta myšlenka o ovlivnění Nuragů tím zemětřesením se nabízí. Já jsem se spokojila s vysvětlením, že se neví odkud Nuragové na Sardinii přišli. Vy možná při získávání materiálů pro svoji knihu o starověku najdete něco více. Mě by to taky zajímalo.
Jaroslava Handlová
Děkuji Vám za všechny příspěvky. /// O mobilech by se dalo asi dlouze psát - myslím, že by se našel málokdo, jenž by neměl žádný zážitek s mobilem. /// Paní Heleno, já děkuji Vám za zajímavé doplnění. /// Naďo, hezká otázka. Ale neboj, já spíše často taky nestíhám :-) /// Ivano, těší mě, že jsi udělala výjimku. Snad nebudeš zklamaná. /// Dano, Tvoje vyhledání mi hodně pomohlo. To Pancratium mě zavedlo k dalšímu pátrání, tak bych to jen opravila na Pankratium Maritim. Místo Líru slovanského bych se přikláněla k Líru pomořskému. Protože jen ten kvete až v září, kdy jsme tam my byly. Ale bez Tvého odhalení bych marně tápala. Díky.
Jan Zelenka
Ta stará civilizace by mne zajímala. Píši o starověku knihu. Značná část středního a východního Středomoří byla bohužel velmi negativně ovlivněna obrovským zemětřesením, okolo r. 1200 př. n. l. které zcela zničilo vyspělou mykénskou civilizaci. Třeba ovlivnilo i civilizaci Nuragů, kterou neznám. Máte velice zajímavé vyprávění.
Marie Seitlová
Krásný další díl tvého putování, pěkné fotky.
Martina Růžičková
Další, moc pěkný díl vašeho cestopisu! Mám moc ráda románskou architekturu, takže jsem si užila fotky nádherných kostelů. Nuragy jsou úžasné. Neznala jsem je, takže děkuji za poučení.
Alena Tollarová
Mám ráda Tvoje cestovatelské vyprávění, okořeněné osobními zážitky. Ten s mobilem Ti fakt nepřeji.
Alena Vávrová
Jarko, dík za zajímavé pokračování cestopisu doplněné bezva fotkami.
Vladislava Dejmková
Už jsem se těšila na další putování. Z cesty po Skotsku jsem si s vámi děvčaty ráda odskočila i na Sardinii. Opravdu jste ji prozkoumali systematicky a musíte mít hodně zážitků.
Dana Puchalská
Jarko,děkuju za další skvělý díl Tvého cestopisu. Pobavila a poučila jsem se u něj a taky jsem vyhledala název oné květiny,na kterou ses ptala . Je to Pancratium -český název- Lír slovanský a spadá do čeledi amarylkovitých.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%