Po stopách historie, ale i jiné zážitky (7. díl)
FOTO: Jaroslava Handlová

Po stopách historie, ale i jiné zážitky (7. díl)

9. 3. 2021
cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Jarko, jak tohle všechno stíháš? Fotky jsou moc hezké. :-)
Helena Přibilová
Paní Jaruško, děkuji za další krásné pokračování seriálu o Sardinii. Nuragy jsou obdivuhodné památky na minulost tohoto ostrova a patřily k našim největším zážitkům z cesty po Sardinii. "Logudoro" skutečně znamená „zlaté místo“ (takto je to v poitalštěné formě, v sardštině je to „Logudòrolu“) a z geografického hlediska tento výraz odpovídá oblasti v centrální a severní části Sardinie, kde se dodnes mluví logudorským dialektem sardštiny (il logudorese). Je to historické označení a hranice této oblasti nejsou přesně stanoveny. Centrem je město Ozieri v dnešní provincii Sassari. Můj manžel je vášnivý linguista, mluví italsky a na Sardinii se bavil italsko-sardsky s majitelem jedné restaurace. Sardština (il sardo) je živý jazyk, kterým v různé míře dodnes hovoří 1 350 000 osob a je dnes na Sardinii vedle italštiny uznán jako oficiální jazyk.
Eva Mužíková
Měly jste ten váš zájezd opravdu dobře připravený, tolik zážitků. / včetně "ztráty" mobilu. Já ten svůj jednou vytratila v louce... musela jsem požádat sousedku aby mne asi za dvacet minut než se na louku vrátím začala prozvánět. Vyšlo to, to bylo radosti..
Zuzana Pivcová
Krásné putování. Ale ztratit v cizině mobil, to by bylo špatné. Jsem i po té delší době ráda s Tebou, že to dobře dopadlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%