Jiří Schellinger rozdává podpisy. FOTO: soukromý archiv Milana Schelingera – CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia.org
Hrrr na ně... Rocker s chraplavým hlasem Jiří Schelinger by 6. března oslavil sedmdesátiny
4. 3. 2021Asi nikdo nedokázal zanechat v českém rockovém písečku za krátkou dobu své kariéry takovou stopu jako JIří Schelinger. Vždyť odešel tak mlád, v pouhých třiceti letech.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Václav Soukup
6.3.2021 12:13
Je ho velká škoda ! Ten hlas si rozhodně zasloužil lepší texty, ale to by časem určitě přišlo.
Kdyby žil, tak by na nás asi tolik " nemečel " z rádia i TV ˇŽbírka !
Naděžda Špásová
5.3.2021 10:18
Od mládí mám ráda zpěv chraplavým hlasem. Patřil k nim i Jiří Schelinger. Poznala jsem ho i osobně, zpíval nám na maturitním plese v Lucerně a snad to nebude vypadat vychloubačně, chvíli jsme si povídali a byla jsem pozvána na mejdan. Ne, nešla jsem, bylo to v lednu 1974.
Dana Puchalská
4.3.2021 18:34
Ano, nemám ráda zpěváky, kteří piští, proto i já patřila mezi ty, kteří ho měli rádi. A zpěv v pop- music, který provozoval,byl bohužel v té době nutný k přežití. Jinak by to "zabalil" podstatně dřív.
Zuzana Pivcová
4.3.2021 16:44
Patřil mezi ty, které režim také dost v projevu "usměrnil", a to jak vzhledově, tak výběrem písní. Svým hlasem se trefil do doby oblíbených "chrapláků" v čele s Drupim. Ale měla jsem ho docela ráda. Jeho smrt zůstala záhadou podobně jako u Ivana Luťanského. Kdo ví?
Anna Potůčková
4.3.2021 16:15
Děkuji za vzpomínku na tohoto mého oblíbeného zpěváka. Nejraději mám jeho písen Švihák lázenský, díky níž si pokaždé vzpomenu na internát v Koryčanech. Tam jsme si jeho písničky hodně pouštěly s děvčaty na pokoji.
Danka Rotyková
4.3.2021 15:43
Jeho písničky mám ráda, občas si je pouštím. Dokážou mi i dnes zvednout náladu, než mi zase trochu spadne - a to když si uvědomím, jak krátce žil.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA