Ilustrační foto: Pixabay
Vláda vytahuje proti koronaviru novou zbraň: lockdown. Pohyb lidí jen v rámci okresu, v noci se psem do 500 metrů od domu
26. 2. 2021Koronavirus v Česku poráží všechna opatření, která dosud vláda zavedla. Kabinet se proto rozhodl vytáhnout novou zbraň: lockdown. Cílem je co nejvíce omezit kontakty mezi lidmi a tím snížit přenos nemoci covid-19, která naplnila české nemocnice na maximum.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
28.2.2021 18:16
Čestné prohlášení, povinné od 1.3.2021: JEDU DO PRÁCE - Na rozdíl od těch XXXX (doplňte si sami) ve vládě, kteří o mé práci nevědí vůbec nic, musím pracovat.
Antonín Nebuželský
28.2.2021 13:26
Nejlepší jsou ti odborníci bez odpovědnosti. Tedy oni ti svou určitě mají, ale vládnout Čechům není legrace. Tak ať si dělají to svoje a neblbnou lidi. I když my starší máme svůj rozum, doufám.
Lenka Kočandrlová
27.2.2021 11:52
Kdyby každý byl takový,jako já s manželem,tj. nikam nejezdíme, já jen nakoupit, jinak jen do lesa,na zahradě,maximálně obejdu vesnici,kde ale není ani živáčka....Tak se nemá co šířit.Nechodí k nám návštěvy,když přijeli "mladí",nechali si udělat testy,aby měli větší jistotu,že nás nenakazí. Mně osobně nevadí,že se nemám s kým bavit,ani si netelefonuji,do hospod nechodím nikdy,čili mi nic nechybí....ale chápu,že někdo jiný se z toho zakazování může zbláznit.
Milan Pepo
27.2.2021 09:52
Můj názor na vládní opatření po roce je ten ( vynechám vulgarismy), že...xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx. No a to je asi tak všechno co jsem chtěl k problému říct.
Milan Sova
26.2.2021 16:38
Paní Kočandrlová to co navrhujete proběhlo v IT v loňskou zimu a nejsem moc jistej že se ukázalo něco s čím by byl obecný lid spokojený ;-)
Jana Šenbergerová
26.2.2021 16:04
Těžko může chtít vláda, která už rok evidentně nezvládá, aby obyvatelstvo bylo lepší, než ona. Vždyť jí bylo zvoleno. Tomu se říká začarovaný kruh. A když se najde někdo, kdo ví, jak z něho, tak musí z kola ven.
Lenka Kočandrlová
26.2.2021 15:41
Možná se mělo všechno otevřít,pustit,nechat to samospádem běžet,možná by se ukázalo,že spousta lidí by umřela,ale možná by to bylo stejné jako teď,a je možné,že by to naopak bylo lepší než teď. V nemocnicích by losovali,kdo péči ano a koho šoupnou za vrata umřít. Obecný lid by byl spokojen a nebo nebyl....že si může "užívat"...Vznikl by takový jakoby Boží soud,nakazíš se, přežiješ, nakazíš se,umřeš. Asi tak jako kdysi ve středověku se rozlezl mor a vláda si mohla teoreticky poroučet,co dělat,a ono nic....Čas nakonec všechno uklidnil a bylo!
Dana Procházková
26.2.2021 15:20
Vladimír Mikuša, můj názor na totalitní režim těžko změníte a tímto v naši diskuzi nebudu pokračovat.
Hana Řezáčová
26.2.2021 14:30
Myslím si, že není úplně šťastné říkat, že dosavadní opatření nezabírají. Nezabírají tak, jak se předpokládalo, ale kdyby nebyla žádná, tak "potěš koště". Když půjdete ven, venku se ochladí a vy zjistíte, že jste si vzali tenkou bundu, řeknete si - tato bunda je špatná, příště si nevezmu žádnou? No, asi těžko ... Proč opatření fungují nedostatečně, a v jiných zemích, kde měli stejná v bleděmodrém ano, se můžeme jen dohadovat ... Můžou za to lidi, kteří to nedodržovali nebo mutace viru, který se stal "rychlejší" ? Zpomalené očkování, díky zpomaleným dodávkám? No, asi všechno dohromady ... Co teď? Vzít si do mrazu teplou bundu a nebo jít bez ní?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA