Ilustrační foto: pixabay.com (Simplified Pixabay License)
Vladimíra (74): Být vdovou je třeba se naučit
24. 2. 2021S manželem jsme se seznámili při studiu na gymnáziu. Na vysokých školách se naše cesty rozešly, ale pak jsme se náhodou potkali na jedné společenské události a zjistili jsme, že k sobě patříme. Život nám připravil různé zkoušky, ale ta největší pro mě byla, když jsem se stala vdovou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
24.2.2021 11:44
Ještě jednou se vrátím do diskuze a doporučuji paní Vladimíře požádat o pomoc psychologa a nepřenášet své smutky na děti.
Jana Kollinová
24.2.2021 11:41
Jako vdova jsem po delším období smutku našla ulehčení a možnost znovu se nadechnout poté, co jsem v bytě změnila téměř vše, co bylo úzce spjato se zesnulým manželem. Ponechala jsem si jen skromné předměty, připomínající naše společné žití. Vytvořila jsem si svůj nový domov, svůj nový život. Syna jsem do svého osobního smutku příliš nevtáhla, oba jsme potřebovali vyrovnat se s realitou. Jeho život má jiné priority a já jsem si našla ty své.
Lenka Kočandrlová
24.2.2021 11:20
Paní může chodit sama klidně do parku,do lesa,k řece...Všude jsou lidé,stačí se dát do řeči,i dnes to jde, a postupně si najít nějaké známé.Nejhorší je,sedět doma,mít krabice s šatstvem po mužovi,a plakat a nedělat nic. Oblečení se dá dát do kontejneru na tyhle věci,rádi si to vezmou,protože se vyhazuje víc ženských oděvů a třeba bezdomovců,co by to potřebovali,je víc,než žen-bezdomovkyň. Nemyslím si,že je řešení se více upínat na syny,když se nevídali často předtím,tak asi nemají tu potřebu matku častěji vidět,a ani nyní. Škoda,že jsou zavřené knihovny,tam se dá snadno seznamovat na akcích pro seniory a je to na jiné úrovni,než jít někam do hospody nebo na seznamku,kde hrozí naletění na nějakého podvodníka.Možná si má člověk ještě za života manžela/manželky představit tu situaci po jeho/její smrti a tak trochu se na to "připravit",aspoň duševně.Je jasné,že tu nikdo z nás nebude věčně....
Hana Nováková
24.2.2021 10:17
Článek a úvaha ze života, i když bych s řadou věcí ne snad nesouhlasila, ale každý to má určitě jinak, tak nějak po svém. Ale dle mého - hlavně být vdovou je stav, který je nezměnitelný a k životu patří, nic se není nutné učit, chce to žít dál, vzpomínat a možná i děkovat za ta společná léta života, která přinesla dobré i zlé. Důležité je to, co je nyní a co bude, protože minulost nezměníme, en krásně vzpomínky nám zůstanou.
Marie Faldynová
24.2.2021 09:23
Nevím, jak dlouho bude pod články píseň gospelové skupiny Letovice Poušť, ale začala bych tam.
Jana Hošková
24.2.2021 09:13
Smutné...a přece by stačilo tak málol Mít syny a jejich rodiny vedle sebe, být součástí jejich rodin. To je to, co člověka drží. Bohužel to leckdy nejde.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA