Doma vyrobená rouška či šátek nestačí, vláda nařídila nosit respirátory. Pro některé seniory to může být problém
Ilustrační foto: pixabay.com

Doma vyrobená rouška či šátek nestačí, vláda nařídila nosit respirátory. Pro některé seniory to může být problém

22. 2. 2021

V obchodech, městské hromadné dopravě včetně zastávek a čekáren, ve zdravotnických zařízeních, ale i v autech, pokud nejde o rodinné příslušníky. To jsou místa, kde si budou muset lidé od čtvrtka 25. února zakrývat nos a ústa respirátory nebo nanorouškami.

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Antonín Nebuželský
Když jdu na procházku do přírody mám ten aparát "v kapse a nasadím podle potřeby. Pokud jdu k lékaři, nebo nakupovat, tak použiji co je třeba. Stačí trochu rozumu a nedělat zbytečné divadlo. Tím se nikomu nepomůže. Jo, viděl jsem video asi z Pákistánu, kde obecní policajti kontrolují nošení roušek. Mají takové bambusové tyčky a řeší to domluvou "na místě :-) Velmi účinné, řekl bych. Těším se na komentář.
Lenka Kočandrlová
Nojo,p.Klaus taky neřešil,nenosil,brojil....a má ho. Může mít buď štěstí,tak jen lehce onemocní, pobyde doma, a nebo bude mít smůlu,a odvezou ho do nemocnice a z ní se už nevrátí...Já osobně nešílím,my tady roušky ani nic nenosíme,neb za celý den nepotkám kromě koček živého tvora.Chodím si po lese a dýchám si svěží vzduch,nahřívám se na slunci....Nepotřebuji žádné prášky,vitamíny a pod. Bohužel,nakoupit se musí jít,tak nějak se to i s respirátorem dá vydržet,ale když to v autě sundám,tak se cítím úplně osvobozeně.Kdysi "španělská" chřipka před 100 lety,byla podle mého názoru dnešní covid...Nedočetla jsem se nic o tom,že by na to tehdy byly nějaké léky,zkrátka přišla,zamořila svět a ponenáhlu zmizela....Tak se můžeme těšit,že i covid někam odejde do věčných lovišť sám od sebe!
Jitka Caklová
Když to vezmu podle sebe a že už vím po loňské zkušenosti, jak je "nahoře" krásně, tak než se trápit 3 roky v LDNce, po mozkové příhodě, jako moje maminka, tak bych ten "kovid" brala. Ale také už vím, že bych to zvládla i bez "kovidu".
Jitka Caklová
"Jakékoliv nemoci" ano, ale ne tohoto nechutného divadla, které s námi mocní hrají. Nemoc je ztráta moci nad svým tělem, tedy nemoci ovládat své tělo. Zdraví je souhra Duše s tělem
Dana Divišová
Za bezohlednost a surovost já považuju znevažování jakékoli nemoci.
Jitka Caklová
Přeloženo do češtiny: "Já cítím jako surovost, neúctu a znevažování smrti, když se jenom tito "kovidoví" mrtví, zneužívají v diskuzi na hrubý, bezohledný a zoufalý argumentační nástroj." a bez jakýchkoliv výhrad s panem Zábranským souhlasím.
Ján Zábranský
Pane Sovo, paní Divišová. Já cítím jako surovost, neúctu a znevažování smrti, když se jenom tyto "kovidoví" mrtví zneužívají v diskusi na hrubí, bezohlední a zoufalý argumentační nástroj.
Jitka Caklová
"umírá tolik lidí, že už to nikdo za senzaci nepovažuje", proto se stále domnívám, že s tímto tvůrci falešného humbuku počítali a neveřejně se tomu říká důchodová reforma. "Je to hnus velebnosti :-(" Ještě, nejen pro pana Zábranského: Nedávno zde na i60 byla anketa o vakcinaci. % příznivců a odpůrců bylo vyrovnané. Proč asi v diskuzích převládá pouze skupina příznivců očkování? Proč se asi odpůrci očkování bojí vystoupit z anonymity? Myslím, že odpověď je nabíledni. Z WIKI: "Nabíledni je prý podle jednoho superblogu, proč zavírají náhle diskuzi. Podle jiného je zase nabíledni, proč nikdy se nezavírají zloději. Mají na mysli ty velké. „Je to přece nabíledni!" řekl v ZOO medvěd lední."
Milan Sova
Paní Caklová umírá tolik lidí, že už to nikdo za senzaci nepovažuje ;-) Nebo když se podíváte na to číslo úmrtí, tak z toho máte druhý vánoce?
Jitka Caklová
Nevím, jak bych celá "vyklepaná" mohla být oporou svému manželovi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%