Ilustrační foto: pixabay.com
Doma vyrobená rouška či šátek nestačí, vláda nařídila nosit respirátory. Pro některé seniory to může být problém
22. 2. 2021V obchodech, městské hromadné dopravě včetně zastávek a čekáren, ve zdravotnických zařízeních, ale i v autech, pokud nejde o rodinné příslušníky. To jsou místa, kde si budou muset lidé od čtvrtka 25. února zakrývat nos a ústa respirátory nebo nanorouškami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
24.2.2021 00:49
Pane Zábranský, určitě je nás víc, ale ne každý dokáže odolávat slovním výpadům těch, co koronamanipulaci podlehli, tak raději mlčí. 10.1.2020, v té době ještě nikdo nešílel, jsem doprovázela manžela na plicní, měl hrozný kašel. Krom CHOPN má leukémii a je kardiak po několika zákrocích. V čekárně vedle nás seděl soused, mladší než manžel a do ordinace šel před námi. U paní doktorky byl třičtvrtě hodiny. Ještě se omlouval všem čekajícím, jak je zdržel. Vůbec nekašlal, ani nejevil žádné známky onemocnění. Byl v domácím léčení a 1.2.2020 v kruhu svých nejbližších zemřel. Umím si živě představit, kdyby se toto stalo v dnešní době, jaké sousto by to bylo pro média a senzace pro sousedy, kteří by měli o čem povídat. Ale chápu, že ne každý dokáže být tak silný, aby dokázal mediální masáži a katastrofickým scénářům odolat.
Dana Divišová
23.2.2021 21:58
Pane Zábranský, žijete mezi lidma nebo na samotě? Zemřel mi s covidem soused, 52 let a vzdálený příbuzný 69 let. Oba tu mohli být ještě léta. Náš kamarád 68 let byl v umělém spánku, na ECMU, pak na operaci plic a pak na rehabilitaci, vrátil se nám za tři měsíce, spolužačka má ještě po půl roce problémy s plícemi, že nevyjde najednou schody ze sklepa a 43 letá známá je po covidovém zápalu , kdy ji manžel musel i do koupelny nosit, protože měla dva týdny 40 horečky. Taky bych raději zavírala oči, ale nejde to.
Milan Sova
23.2.2021 21:31
Pane Zábranský nevidím lítat viry, ale viděl jsem umírat lidi ;-) Lidi, kteří nemohli nic ovlivnit, protože ta návštěva v DD nepřišla za nima.
Ján Zábranský
23.2.2021 21:19
Paní Divišová, to fakt vidíte lítat viry kolem nás..........Paní Caklová, zdá se že jsme v íčku jedni z mála, co nepodlehli koronamanipulaci. Těším se na koloběžku......s pozdravem.
Dana Divišová
23.2.2021 20:14
Koupila jsem pro začátek na eshopu 10 respirátorů za 122 Kč. Chodíme s manželem střídavě nakupovat, tu hodinku v obchodě to s respirátorem vydržím. V přírodě budu chodit stejně bez respirátoru, pouze ve městě se budu chránit. Těším se na očkování, protože bydlím s mladými a vnuky v jednom domě a viry bohužel létají všude kolem nás. Doufám, že se mi do očkování vyhnou. Mám ještě moc plánů a nechci dopadnout špatně jako někteří moji známí.
Jitka Caklová
23.2.2021 14:53
Podle mých vlastních zkušeností má pan Zábranský naprostou pravdu. Tělo, když něco potřebuje, tak si řekne. Když mu člověk umí naslouchat, má vyhráno. Od začátku tohoto uměle vyvolaného blázince jsem v klidu. Žádná vládní nařízení mě v ničem neomezila, takže nemám důvod je porušovat. Od začátku jsem si vystačila s jednou rouškou, no tak si teď vezmu dvě, no a co. Žádný boj nevnímám a myslím, že ani zeměkoule se kvůli tomu určitě nepřestane točit.
Zdenka Soukupová
23.2.2021 12:22
Je to dost nerovný boj a je to smutné. Přesto doufám, že vyhrajeme. Hlavně aby to bylo dřív, než se všichni zblázníme.
Margita Melegova
23.2.2021 10:56
Rousky po vyprani a uschnuti jsem dala do uzaviratelneho sacku, zakapala Tea Tree olejem, sacek jsem uzavrela a to stejne budu delat i s respiratorem, staci dve kapky a zadne nakladani do lihu.
Soňa Prachfeldová
23.2.2021 10:24
Vydržme lidi, je to i o kšeftu, prodávali v Kaufu 10 ks FFP2 za 100,- , v lékárně jsem koupila 1 za 42. Beru pouze kde je to nařízeno , jinak jsem venku volná jak ten pták. Dojímají mě malé děti. Až se rozjede očkovanost, ten kdo chce, bude mít lepší pocit bezpečí. Není to sranda i u nás jsou nemocné i mladší ročníky a musely do nemocnic. Nikdo neví. Buďme ohleduplní.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA