Ilustrační foto: pixabay.com
Od pohádek ke snu
25. 2. 2021Láska k vnoučatů je zcela jiná, než k vlastním dětem. Nikdy jsem si to nemyslela, ale má vnoučata mě o tom stále přesvědčuji a já jsem ráda, že na rozdíl od jiných, si ji zatím mohu ještě užívat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Nováková
26.2.2021 20:45
Soňo, díky za komentáře, v reálném životě mám myslím lásky dost, ale sen je spíš pohádka a tak ta spojitost snu a pohádek. JInak, kdo by v životě netoužil po lásce, je to přirozené, krásné a bez lásky nelze žít
Soňa Prachfeldová
26.2.2021 17:52
Paní Hano a takový krásný sen, to asi člověk i v bdělosti touží po lásce.
Soňa Prachfeldová
26.2.2021 17:50
My si rádi povídáme a vymýšlíme na zahradě v podvečer, když je už venku hezky , to upoutá i malého Matýska, ten chce většinou pořád o pejskovi a kočičce, jak vařili.
Marie Měchurová
25.2.2021 18:31
Já sama jsem babičky už nezažila (narodila jsem se starším rodičům), neznám pobyt u babičky a její vyprávění. O to víc si užívám těch svých pět vnoučat, kteří vyžadovali a někteří ještě vyžadují pohádky a hlavně zpívání před spaním.
Vladislava Dejmková
25.2.2021 15:47
Já většinou vnoučatům pohádky čtu, poslouchají vždycky pozorně. Ale sama vzpomínám na pohádku, kterou mi mnohokrát říkala moje maminka. Byla taková zvláštní, veršovaná. Sice jsem si ji zapsala, ale ztratila. Škoda, dnes by se mi hodila.
Irena Mertová
25.2.2021 13:26
Ráda bych vnučkám vyprávěla pohádky, ale nechtějí. Spíš požadují, abych jim vyráběla z papíru vlaštovky a tak... Sen je mystický, působivý. Sny nám nikdo nevezme :-)
Zuzana Pivcová
25.2.2021 11:52
Situaci s vyprávěním pohádek dětem neznám. Ale že život je směsice snu a reality. to mohu za sebe potvrdit. Děkuji.
Daniela Řeřichová
25.2.2021 07:13
Děkuji, paní Hano, znám dobře ten pocit štěstí ve společnosti vnoučat. Napřed těch malých, bezmezně důvěřujících, pak větších, z nichž se stávají parťáci pro diskuze a dialogy o životě. Také jsme večer vyprávěli pohádky, každý den jinou, právě vymyšlenou. Občas ji chtějí i dnes, středoškoláci. Jsme schopni pak společně debatovat do noci, je to prima, člověk nemá šanci zestárnout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA