Poslankyně Monika Červíčková (ANO). FOTO: archiv redakce
Pracující senioři v Česku jsou žádanými zaměstnanci. Problém ale je, že jsou občas diskriminováni," říká poslankyně Monika Červíčková
19. 2. 2021Počet pracujících lidí ve věku nad 65 roste. Lidé v seniorském věku se však často na trhu práce setkávají s diskriminací, ať už jde o uzavírání smluv na dobu určitou, či nevyplácení nejrůznějších benefitů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Antonín Nebuželský
22.2.2021 20:02
Já jsem pracoval,jako montér, v důchodu cca deset let. Kdybych měl pocit, že jsem diskriminován, tak tam ani nepáchnu. Buď mě potřebují, nebo se vnucujou, a to je problém.
Naděžda Špásová
19.2.2021 14:30
Chodím do práce už několik let jako brigádník, víc než 300 h/rok pracovat nesmím, hodinová mzda je dle ZP, takže jsem celkem spokojená. Diskriminace se nekoná.
Danka Rotyková
19.2.2021 14:20
Paní poslankyně měla zadání a splnila úkol na 100 %. To za prvé. A za druhé - sama naštěstí ještě nemá svou vlastní zkušenost, protože je mladá. A to ji omlouvá. Nikdo jiný to neumí pravdivě okomentovat. Já jsem pozorovala jako manažerka ve velké firmě určitý nepříjemný pocit už v období, když jsem se ocitla po šedesátce s kolegy kolem 30 ti let. Vyrovnat se výkonem s tak mladými bylo těžké, ale těžší se mi zdálo vyrovnat se psychicky s tím, že vyšší věk už nikdy nebude plus, ale jen mínus.
Jarmila Komberec Jakubcová
19.2.2021 12:32
Za diskriminaci jsem považovala to, když pan Kalousek pracujícím důchodcům OSVČ zrušil v roce 2012 možnost odpočtu na daně ve vši 24 840 Kč. V současné době žádnou diskriminaci nepociťuji. Od roku 2014 si znovu pracující důchodci mohou odpočet uplatňovat.
Olga Škopánová
19.2.2021 09:32
Paní poslankyně spadla odněkud diskriminace seniorů na trhu práce se dnes bere jako věc více méně běžná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA