Terst, Canale Grande. Foto autor
První dotek s antikou - Terst
19. 2. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
20.2.2021 08:05
Terst je nádherný. Žila tam kamarádka, u níž jsme měli stanoviště a cestovali po okolí. Mám fotografie, ale ne tak pečlivě zaznamenané zážitky a historii památek.
Soňa Prachfeldová
20.2.2021 07:33
Je tak osvěžující číst po ránu tak svěží článek. Je obdivuhodné, co vše znáš, co jsi procestoval a jak to umis5 napsat. Děkuji Honzo.
Helena Přibilová
19.2.2021 19:41
Pane Zelenko, také já děkuji za Váš zajímavý článek. Připomněl mi dobu, kdy jsme s manželem podnikali svoje první společné cesty po Evropě. Bylo to ještě se "škodovkou."
Eva Mužíková
19.2.2021 18:58
Jendo, pozorně jsem si celý článek přečetla. zase jsem mi trochu " rozšířila obzory".. Máš spoustu krásných zážitků, včetně nepohodlného spaní v autíčku. My jsme jednou přespávali v Itálii na cestě mezi poli, jen tak pod širákem / favorit byl malý/. Tolik kousanců od komárů jsem neměla za celý život...
Jan Zelenka
19.2.2021 13:57
Děkuji všem za komentáře. Zuzko, taky jsme po pravé straně kanálu seděli u kávy a odněkud byla slyšet Yradierova La Paloma.
Vladislava Dejmková
19.2.2021 11:08
Příjemné a zajímavé vyprávění. V tomto divném čase je to jako pohlazení po duši.
Věra Ježková
19.2.2021 10:43
Jendo, tvá cestopisná vyprávění jsou vždy poutavá. Antiku miluju, v Terstu jsem nebyla. Nejvíc jsem jí viděla v Římě.
Věra Ježková
19.2.2021 10:43
Jendo, tvá cestopisná vyprávění jsou vždy poutavá. Antiku miluju, v Terstu jsem nebyla. Nejvíc jsem jí viděla v Římě.
Zuzana Pivcová
19.2.2021 10:28
Ano, u kanálu na titulní fotce jsem seděla v kavárně a pila kapučíno V Terstu jsem byla jen krátce v srpnu 2008 na výroční schůzi Mezinárodního archovního výboru. Město se mi moc líbilo. S jednom místní paní jsme se sešly u vykopávek a krmily toulavé kočky. Zajímavá byla cesta z letiště. Bylo poměrně daleko a musela jsem jet autobusem. Cesta vedla po hranici se Slovinskem a názvy obcí na ukazatelích byly dvojjazyčné. Některé názvy lokalit jsem znala z prvoválečných archivních spisů, bojovali zde naši vojáci. Děkuji za poutavé vyprávění.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA