První dotek s antikou - Terst
Terst, Canale Grande. Foto autor

První dotek s antikou - Terst

19. 2. 2021
cestování
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano,Terst je krásný. Kdysi jsem tam byla,ale bohužel bez foťáku.
Daniela Řeřichová
Terst je nádherný. Žila tam kamarádka, u níž jsme měli stanoviště a cestovali po okolí. Mám fotografie, ale ne tak pečlivě zaznamenané zážitky a historii památek.
Soňa Prachfeldová
Je tak osvěžující číst po ránu tak svěží článek. Je obdivuhodné, co vše znáš, co jsi procestoval a jak to umis5 napsat. Děkuji Honzo.
Helena Přibilová
Pane Zelenko, také já děkuji za Váš zajímavý článek. Připomněl mi dobu, kdy jsme s manželem podnikali svoje první společné cesty po Evropě. Bylo to ještě se "škodovkou."
Eva Mužíková
Jendo, pozorně jsem si celý článek přečetla. zase jsem mi trochu " rozšířila obzory".. Máš spoustu krásných zážitků, včetně nepohodlného spaní v autíčku. My jsme jednou přespávali v Itálii na cestě mezi poli, jen tak pod širákem / favorit byl malý/. Tolik kousanců od komárů jsem neměla za celý život...
Jan Zelenka
Děkuji všem za komentáře. Zuzko, taky jsme po pravé straně kanálu seděli u kávy a odněkud byla slyšet Yradierova La Paloma.
Vladislava Dejmková
Příjemné a zajímavé vyprávění. V tomto divném čase je to jako pohlazení po duši.
Věra Ježková
Jendo, tvá cestopisná vyprávění jsou vždy poutavá. Antiku miluju, v Terstu jsem nebyla. Nejvíc jsem jí viděla v Římě.
Věra Ježková
Jendo, tvá cestopisná vyprávění jsou vždy poutavá. Antiku miluju, v Terstu jsem nebyla. Nejvíc jsem jí viděla v Římě.
Zuzana Pivcová
Ano, u kanálu na titulní fotce jsem seděla v kavárně a pila kapučíno V Terstu jsem byla jen krátce v srpnu 2008 na výroční schůzi Mezinárodního archovního výboru. Město se mi moc líbilo. S jednom místní paní jsme se sešly u vykopávek a krmily toulavé kočky. Zajímavá byla cesta z letiště. Bylo poměrně daleko a musela jsem jet autobusem. Cesta vedla po hranici se Slovinskem a názvy obcí na ukazatelích byly dvojjazyčné. Některé názvy lokalit jsem znala z prvoválečných archivních spisů, bojovali zde naši vojáci. Děkuji za poutavé vyprávění.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%