Z nouze ctnost - jak se žije v nouzovém stavu?
FOTO: autorka

Z nouze ctnost - jak se žije v nouzovém stavu?

18. 2. 2021

Včera jsem se vrátila z několikadenního pobytu na interním oddělení nemocnice v Boskovicích.

Musím přiznat, že bolesti jsem měla už delší dobu, ale návštěvu ošetřující lékařky jsem neustále odkládala a věřila, že si snad dokáži pomoct nějak sama - ale vidíte, ono mi to nešlo a nakonec jsem se ocitla na pohotovosti a pak už i na nemocničním pokoji...

A přímo světlem a úlevou ve velikých bolestech mého života se stali všichni ti "bělostní a laskaví andělé v bílých pláštích, všechny milé sestřičky i ostatní zdravotnický personál...

Skutečně jejich profesionální a obětavý přístup k nám nás všechny neustále nabíjel kladnou energií a i my všechny na pokoji, a bylo nás tam celkem pět, jsme byly přímo ozařovány jejich dobrotou a pomocí - za což jim dodatečně ještě všem moc a moc děkuji...*

Včera ráno nám jedna pacientka přečetla i kratší vlídné duchovní slovo na celý den a já jsem připomenula, že je masopustní úterý...

...V mém dětství v této době byl v mé rodné vesnici vždy v masopustě v sobotu maškarní ples, v sobotu babský bál a v úterý odpoledne už chodil vesnicí veselý maškarní průvod a zval u každého domu na zakončení masopustu...

To se už tančilo naposledy a před půlnoci se doprostřed sálu postavily pohřební máry a nastalo veselé rozloučení s masopustem...

Úderem půlnoci si už nikdo nezatančil a maškary vyhnaly všechny "neposlušné" metličkami ze sálu domů - začínala Popeleční středa a s ní i přísný zákaz veškerého tance až do Velikonoc...

I ostatní pacientky se přidaly a doplňovaly, jak to v jejich mládí vypadalo u nich - protože jsme všechny pocházely z různých vesnic regionu.

A co si tak hezky pospolu vyprávíme a vzpomínáme, tak nám vchází do pokoje také průvod - ale plný mladých, bíle oblečených studentek zdravotní školy z Blanska a po nějaké další době i další hezký zástup veselých studentek zdravotní školy v Boskovicích - všechny si na našem oddělení vykonávají svoji začátečnickou praxi...

A já závěrem přeji všem těmto mladým, laskavým a milým dívenkám, které vykonávají svoji praxi budoucích zdravotních sestřiček v nouzovém stavu, hodně sil, aby svoje studia dobře dokončily a mohly po maturitě vnášet ve svém poslání pozitivní zářivé světlo, elán, útěchu a úlevu všem mnoha potřebným kolem sebe...

A za to jim už určitě předem patří také veliký dík...* 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Maruško, moc Ti přeji, aby pro Tě nemocnice zůstala jen místem, kde jste se dobře pobavily.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA