Ilustrační foto: ingimage.com
O naslouchání
16. 2. 2021Vypadá to, že neprožíváme zrovna nejšťastnější období. Jakoby koronavirus uvolnil v naší společnosti ještě spoustu dalších džinů z láhve – aroganci, sebestřednost, závist, sobectví…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
16.2.2021 11:44
Dnes už jsem stará a z vlastních zkušeností, například na tomto portálu, protože jinou možnost rozdávat svoje moudra jsem neměla, vím, že psát, či vyprávět o svém dětství, mládí a obzvláště o svých zkušenostech, je kontraproduktivní. Také vím, jak každé "šlápnutí na kuří oko", nebo-li odlišný názor, mě dokázal vytočit. Dnes když vím, že zkušenost je nepřenosná, občas něco utrousím, ale vím, že tím nikoho neobohatím.
Soňa Prachfeldová
16.2.2021 11:10
Naslouchání je opravdu moc důležité a říct dobré slovo k tomu patří. Mě baví moc poslouchat hodně staré lidi, když vypráví, už od mládí, dnes se pomalu přibližuji k tomu věku, je důležité, také začít povídat i o sobě , o vlastních zkušenostech, pak to i snacha dobře přijímá. Je důležité vzájemné porozumění a vztah mezi lidmi, nejen příbuzenskými. Vzájemné obohacení.
Hana Švejnohová
16.2.2021 10:43
Rozumím Vám, ale myslela jsem, že z textu je jasné, že ani já tchýni volat NEMUSÍM, a přesto to dělám ráda.... A své pohnutky považuji tak či tak za pozitivní, důležitý je výsledek. To jen tak na okraj a už o tom nemusíme dál diskutovat. Přeji Vám hezký den s novou čepicí čerstvého sněhu za oknem, za chvíli se ho vydám prošlápnout... :-)
Olga Škopánová
16.2.2021 10:23
Paní Švejnohová mám asi neskromné přání, ale chtěla bych aby moji blízcí mi naslouchali proto, že chtějí ne proto že musejí.
Hana Švejnohová
16.2.2021 10:19
Paní Olgo, nic ve zlém, ale jsem si téměř jistá, že za třicet let (je vám dvaašedesát!) určitě s vděčností přijmete od své snachy i POUZE slušnost, úctu a obdiv k Vaší skvělé kondici, pokud v ní v tomto věku budete... Moc Vám to přeji.
Květuše Pinkasová
16.2.2021 09:37
... a nejen naslouchání je život ve stáří... život už od dětství mne to naučil... nebyly Domovy... Dnes ,, Počteníčko" nebylo u mne nebylo vůbec o čtení... Kam mne pečovatelka poslala, že to je zrovna třeba... chtěly k tel. manžela... byla nakonec i návštěva a ležící babičky byly důležitě jiné, zvídavé a zdravější... Ráda se podívám i na vaší velkou nabídku článků... díky i60!
Jitka Caklová
16.2.2021 09:27
Každý jsme originál a pro mě je naprosto klíčové, umět se ponořit do své Duše, naslouchat jí a pochopit, kde jsem dělala chyby. Ani maminka nemá pravdu, to jsem pochopila, až když jsem začala naslouchat svoji dávno dospělé dceři. Nic se nedá vrátit. Stačí naslouchat a ne proto abych chyby odčinila, ale proto abych je neopakovala ♥♥♥
Věra Ježková
16.2.2021 08:48
Hezké zamyšlení. Dovoluji si upozornit vás na svůj text:
https://www.i60.cz/clanek/detail/23571/pribeh-na-50-slov-naslouchat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA