Ilustrační foto: pixabay.com
Stále více lidí se chce zbavit dioptrií laserem. Operace ale není vhodná pro každého
15. 2. 2021S dioptrickou vadou, která vyžaduje nošení brýlí či čoček, se potýká kolem šesti milionů Čechů a jejich počet každým rokem stoupá. Roste i počet těch, kteří se rozhodnou pro odstranění dioptrií laserem. Zákrok ale není vhodný pro každého.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danuše Onderková
12.8.2021 08:13
Dioptrie jsem si nechala odstranit, abych nemusela nosit brýle na dálku i na čtení. Na čtení 7,5 a do dálky 6 dioptrií. Primář Smečka se mne před vyšetřením ptal kterou vadu odstranit, pokud nepůjdou obě. Měla jsem štěstí a obě vady mi odstranil najednou. Jsem naprosto spokojená. Dcera má zákrok za sebou 25 let, trochu jinou metodou (bolestivější) dnes na řízení už má 1 dioptrii. pane Doležal nevím jak je to dnes, technika jde stále ku předu, ale dceři řekli, že do 18 let je oko ve vyvinu a tudíž operace nedělají. Tak musela čekat. Ale možná je dnes situace jiná.
Martin Doležel
6.5.2021 08:37
Předpokládám, že laserová operace je vhodná pouze pro dospělé..našemu synkovi odhalili ve studiu Fovea - https://fovea.cz/ krátkozrakost, tak jsme si právě říkali, jestli by to nešlo řešit touto operací..no při příští návštěvě se na to musím zeptat
Marie Faldynová
16.2.2021 11:22
Kamarádka silně krátkozraká si nechala s odstraněním šedého zákalu zmenšit i dioptrie a s výsledkem je nadšená. Ze silné krátkozrakosti zůstaly jen slabé brýle, které ani nenosí pořád.
Věra Halátová
15.2.2021 17:44
Operace šedého zákalu se dělá laserem? To nevím. Byla jsem poučena, že čočka se odsaje a nahradí umělou čočkou. Oční čočka za cca 50 tisíc mi nebyla doporučena - to bych nemusela mít brýle na čtení, protože už mám nějakou vadu na sítnici. Byla mi implantována čočka, se kterou vidím i teď na písmenka na monitoru počítače. Musím mít brýle jen na čtení malých písmenek. Laserová operace vrozené oční vady je, zřejmě, něco jiného. Moje známá našetřila dceři X tisíc, aby dcera nemusela nosit brýle. Operace se nějak nezdařila, dcera musí nosit brýle opačné - nevím, byla dalekozraká, teď je krátkozraká. Prostě zbytečně bych do sebe nedala řezat ničím ani laserem. Výměnu očních čoček zakalených šedým zákalem - jela jsem na to se strachem, ale mladí lékaři jsou nesmírn šikovní. Vidím skvěle a nemám žádné problémy.
Jana Šenbergerová
15.2.2021 15:36
Podstoupila jsem operaci šedého zákalu na obou očích, ale bez korekce dioptrií. Čtu bez brýlí, ale potřebuji brýle na dálku a druhé při práci s počítačem, při vaření, nebo stříhání nehtů na nohou.
Danka Rotyková
15.2.2021 14:54
Chtěla jsem se nechat operovat, abych se zbavila brýlí. Bohužel mi lékař operaci nedoporučil. Mrzí mě to.
Věra Ježková
15.2.2021 13:53
Laserem jsem se nechala zbavit šedého zákalu na jednom oku; tím i části dioptrií. Ostatní dioptrie odstranit nechci, protože chci nosit brýle.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA