Divadelní představení u krmítka. FOTO: Libuše Heulerová
Ptáci v zimě na snímcích seniorských fotografů: u krmítka, u vody, v lese
16. 2. 2021Kdo se s námi rozdělí, tomu nebe nadělí, říká české přísloví. Faktem je, že ptáci jsou zejména v tuhých mrazech lidem vděčni za nabídku potravy. U krmítka se jim pak odvděčí kreativními pózami, nejrůznějšími tanečky, ale i bojůvkami. Ideální příležitost pro fotografy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Ederová
22.2.2021 07:15
Dobrý den. Moc děkuju za překrásné fotografie ptáčků. Něco moc hezkého po ránu, kdy se na nás valí negativní zprávy současnosti. Taky se staráme o naše kamarády opeřence. Odvděčí se sborovým zpěvem, který potěší naše duše a oči. Děkuju za fotky a také doplňující informace, pořád se učím. Díky a hezký den.
Eva Flachsová
18.2.2021 07:45
Hezký den.Také máte fotografové a fotografky můj obdiv...Nyní kdy sníh vykouzlil úžasné scenérie,jsem se také pokoušela zachytit "naše "ptáčky u krmítek..I když je celou zimu živíme,nedovolili mi to a frnkli..Máme na zahradě tři krmítka .Manžel soustavně nakupuje všechny doporučené směsi semínek. Myslela jsem,že nikdo tolik nenakupuje ale jak zde čtu, tak se neliší... Dává jim má nejlepší jablka,musím si je schovávat..Ptáčci už na něj ráno čekají..Říkám že jsou vypasení jak malá kuřata..Máme na zahradě nejrozličnější druhy, jsme jak ve voliéře..Jen musím na jaře manžela vždy zabrzdit aby krmení stopnul,protože to už jim pak neprospívá. No a nenechám si ujít první jarní ptačí cvrlikání.A třeba už bude dobře a zazpíváme si s ptáčky písen z pohádky Obušku:
"Já s písničkou jdu jako ptáček,někdy spadnu na nos - to se ví, jen si začnu zpívat jako ptáček,hned mě všechno přebolí. Kdo se nerad usmívá ten je starý protiva.Hej, na světě je přece krásně" ....
Irena Drob
17.2.2021 20:43
Krásné fotky, které jsem obdivovala už na FD. Mně se nedaří ptáčky vyfotit, když se jen mihnu kolem okna, případný návštěvník odletí a na focení venku nemám dobrý zoom, moje škoda...
Jitka Mošovská
17.2.2021 11:18
Moc hezké, ráda je pozoruji, ale krmítko jsem musela zrušit, kvůli kočkám. Zavěšen máme lůj na střeše, kam chodí brhlíci, strakapoud a sýkorky.
Jaroslav Kolín
17.2.2021 09:37
Víc než pět hvězdiček se mi do hodnocení nevejde, tak přidám další aspoň v komentáři. Moc pěné.
Hana Rypáčková
17.2.2021 08:26
Moc hezké shrnutí nádherných fotek. Letos je opravdu nadměrná spotřeba. Krmím na třech místech pravidelně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA