Divadelní představení u krmítka. FOTO: Libuše Heulerová
Ptáci v zimě na snímcích seniorských fotografů: u krmítka, u vody, v lese
16. 2. 2021Kdo se s námi rozdělí, tomu nebe nadělí, říká české přísloví. Faktem je, že ptáci jsou zejména v tuhých mrazech lidem vděčni za nabídku potravy. U krmítka se jim pak odvděčí kreativními pózami, nejrůznějšími tanečky, ale i bojůvkami. Ideální příležitost pro fotografy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Žichovská
17.2.2021 01:02
Rady: Pozor na velké skleněné plochy................. Stalo se dnes (vlastně už včera) odpoledne. Šla jsem zrovna domů, vtom dvě dost velké rány. Do okna v přízemí našeho paneláku narazili v letu dva čížkové - jsou hodně rychlí. Jeden se odrazil od okna a odletěl, druhý spadl dolů na studený sníh a zůstal tam ležet. Vypadal jako mrtvý. Vzala jsem ho do dlaní, hladila po hlavičce, mluvila na něj - pootevřel očka. Po několika minutách se trošku pohnul, potom se postavil na nožky a na mé dlani odpočíval ještě čtvrt hodiny, potom zamával křidélky a odletěl. Dovedete si představit jakou jsem měla radost? A proč do okna narazili? Náš panelák je na kraji města, v okně není záclona, byl tam odraz břízy a volné krajiny. A sklo číškové neviděli.
Jitka Hašková
16.2.2021 21:09
Děkuji za článek a úžasné fotky ptáků. Já jsem dítě města, tak se naučím ještě na stará kolena poznávat ptáky.
Anna Potůčková
16.2.2021 20:20
Díky za článek, díky za opeřence všem fotografujícím! Také jsem dnes té ptačí drobotině nasypala do krmítka.
Martina Růžičková
16.2.2021 18:37
Článek mě moc potěšil. A ráda jsem si znovu prohlédla všechny ty krásné fotky milých opeřenců :-)
Zdenka Soukupová
16.2.2021 16:24
To jsou moc krásné fotky. Obdivuji fotografky, že umí ty ptáčky tak krásně zachytit.
Jana Šenbergerová
16.2.2021 14:33
Jedna fotka krásnější než druhá, ale na všech nádherní opeřenci. Skorec patří k mým favoritům. Často ho sledujeme, jak umí zmizet pod vodou, běhat po dně, ale také dlouho posedávat na kamenech uprostřed řeky. Na fotce s volavkou ve sněhu jsou nádherně lesklá zrcátka, velké plošky zmrzlého sněhu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA