Ptáci v zimě na snímcích seniorských fotografů: u krmítka, u vody, v lese
Divadelní představení u krmítka. FOTO: Libuše Heulerová

Ptáci v zimě na snímcích seniorských fotografů: u krmítka, u vody, v lese

16. 2. 2021

Kdo se s námi rozdělí, tomu nebe nadělí, říká české přísloví. Faktem je, že ptáci jsou zejména v tuhých mrazech lidem vděčni za nabídku potravy. U krmítka se jim pak odvděčí kreativními pózami, nejrůznějšími tanečky, ale i bojůvkami. Ideální příležitost pro fotografy.

ptactvo
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Žichovská
Rady: Pozor na velké skleněné plochy................. Stalo se dnes (vlastně už včera) odpoledne. Šla jsem zrovna domů, vtom dvě dost velké rány. Do okna v přízemí našeho paneláku narazili v letu dva čížkové - jsou hodně rychlí. Jeden se odrazil od okna a odletěl, druhý spadl dolů na studený sníh a zůstal tam ležet. Vypadal jako mrtvý. Vzala jsem ho do dlaní, hladila po hlavičce, mluvila na něj - pootevřel očka. Po několika minutách se trošku pohnul, potom se postavil na nožky a na mé dlani odpočíval ještě čtvrt hodiny, potom zamával křidélky a odletěl. Dovedete si představit jakou jsem měla radost? A proč do okna narazili? Náš panelák je na kraji města, v okně není záclona, byl tam odraz břízy a volné krajiny. A sklo číškové neviděli.
Hana Řezáčová
Krása!
Jitka Hašková
Děkuji za článek a úžasné fotky ptáků. Já jsem dítě města, tak se naučím ještě na stará kolena poznávat ptáky.
Anna Potůčková
Díky za článek, díky za opeřence všem fotografujícím! Také jsem dnes té ptačí drobotině nasypala do krmítka.
Věra Ježková
Moc hezký nápad a moc hezké fotky. Děkuji, že je mezi nimi i moje. :-)
Martina Růžičková
Článek mě moc potěšil. A ráda jsem si znovu prohlédla všechny ty krásné fotky milých opeřenců :-)
Marie Měchurová
Moc hezké. Máme u nás zajímavé ptáčky a šikovne fotografy!
Zdenka Soukupová
To jsou moc krásné fotky. Obdivuji fotografky, že umí ty ptáčky tak krásně zachytit.
Soňa Prachfeldová
To je krásné ptačí shrnutí, děkuji.
Jana Šenbergerová
Jedna fotka krásnější než druhá, ale na všech nádherní opeřenci. Skorec patří k mým favoritům. Často ho sledujeme, jak umí zmizet pod vodou, běhat po dně, ale také dlouho posedávat na kamenech uprostřed řeky. Na fotce s volavkou ve sněhu jsou nádherně lesklá zrcátka, velké plošky zmrzlého sněhu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%