Ptáci v zimě na snímcích seniorských fotografů: u krmítka, u vody, v lese
Divadelní představení u krmítka. FOTO: Libuše Heulerová

Ptáci v zimě na snímcích seniorských fotografů: u krmítka, u vody, v lese

16. 2. 2021

Kdo se s námi rozdělí, tomu nebe nadělí, říká české přísloví. Faktem je, že ptáci jsou zejména v tuhých mrazech lidem vděčni za nabídku potravy. U krmítka se jim pak odvděčí kreativními pózami, nejrůznějšími tanečky, ale i bojůvkami. Ideální příležitost pro fotografy.

ptactvo
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Další parádní fotoreportáž z fotografií íčkařů :-) Díky za tu nádheru autorům fotek i redakci :-)
Eva Braunová
Nádherné to je ptáčků.Sázím i v létě slunečnice,mák a tam se sejde druhů a ani je nerozpoznám,ale teď v zimě mi na krmítko moc nechodí i když tam mají semen a pověsené lojové koule. Krmítko mám na kovové tyči asi 2.5m kvůli kočkám.Občas se tam nějaký ptačí jedinec ukáže.
Eva Mužíková
To je nápadité shrnutí, ráda jsem se na všechny fotky znovu podívala. Já krmím ptáčky již od listopadu / zkrmeno už 20kg slunečnice, zakoupeno dalších 10kg/.Venku u paloučku na stromě mám zavěšené krmítko, krásně kryté před sněhem a deštěm. Na balkoně malé, kam dávám převážně vlašáky a loupanou slunečnici / takové rozmazlovátko. Jak už jsme mnozí napsali, živý pohled na tyto malé strávníky je lepší nežli jakékoliv video.
Irena Mertová
Tak tenhle článek mi udělal opravdu radost. Ptáci to nemají v zimě vůbec lehké a nás lidi těší se na ně dívat - a něco dobrého jim nasypat.
Lenka Kočandrlová
Máme dvě krmítka,abychom se mohli hodně kochat. Nejvíc je vrabců,ti dělají společné nálety,naučili se klovat koule od sýkorek,jen se neudrží tak dlouho a neustále se věnují více "děláním křidýlek" na soky,než klování.Kosice ,nyní za velkých mrazů,zasednou do krmítka a živí se a živí.Některé odhánějí každého ptáčka,jiná je nechá klidně vedle sebe zobat. Hýli a červenka,to jsou živé ozdoby...Sýkorky koňadry,modřinky i lužní létají pravidelně jako malá letadélka. Straky a kosáci zase mají rádi kočičí sušárnu,kterou máme pro kočky venku pod starým stolem. Dříve přilétal i nádherný strakapoud či žluva,letos zatím ani jednou.
Eliška Murasová
Velký obdiv všem, kteří umí zachytit tu krásu a hemžení!
Jana Kollinová
Nádherné fotografie! Obdivuji trpělivost i úžasný dar stisknout fotoaparát ve správné chvíli. Vím, že mnoho snímků skončí v koši, ale ten dokonalý je autorovi odměnou a díky těmto lovcům beze zbraní máme to potěšení nahlédnout do okamžiků, které nás okouzlí. Děkuji všem za sdílení. :-)
Jaroslava Handlová
Skvělý nápad redakce na sestavení výběru okouzlujících fotek ptáků. Obdivuji všechny fotografy a fotografky, kterým se tyto pěkné záběry daří pořídit.
Daniela Řeřichová
Děkuji za fotogalerii úlovků mimořádně pohotových íčkařů. Obdivuji a smekám před jejich umem a citem zachytit neopakovatelné okamžiky. Na chaloupce máme krmítko a dění kolem něj je mnohokrát zajímavější než televize.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%