Ilustrační foto: Pixabay
Nenávist
25. 10. 2021Rád nakupuji v malém skladu ovoce a zeleniny, který se nachází v útrobách bývalého městského vodojemu. Je tam stálá teplota a prodavači mají stálou náladu. Ceny mají nízké jako v obchodních řetězcích, ale ovoce a zeleninu čerstvější a většinou z domácí produkce.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jindřich Berka
1.11.2021 08:57
Dobrý den pane Vrba,
neznám rozdíl mezi "spravedlivou a nespravedlivou" nenávistí, pořád je to balast, který nás ničí.
S pozdravem
Jindra
Martin Vrba
25.10.2021 17:23
Pozor, tady v tom článku autor spletl dohromady několik věcí, které je ale potřeba rozlišovat. A já to tedy taky vezmu trochu ze široka. Když někdo přichází do cizí země s úmyslem tam šířit své nenávistné náboženství a vraždí tam místní obyvatelstvo ve jménu svého boha a někdo s tím nesouhlasí a nechce, aby takové lidi jeho země na své území vůbec přijímala, tak není určitě xenofobní, ale normální člověk a já takového budu vždy volit. A takové ty „průpovídky“, že: „Když někdo po tobě kamenem, tak ty po něm chlebem“ ať si nechá pan papež pro sebe na svá kázání k stále většímu nikdy nekončícímu přijímání uprchlíků. Kdyby se tím řídili naši předci, tak by nás v tomto prostoru už dávno nepřátelé vymlátili do posledního. On si žije ve zlatých palácích se stovkami strážců, ale nás obyčejné lidi po Evropě nikdo na ulicích a na tržištích neuchrání od těch, kteří nám programově na základě své dogmatické a nenávistné ideologie ubližují. Ať se raději zabývá svými „podřízenými“ na které vylézají ročně tisíce a tisíce případů sexuálního zneužívaní a to dokonce i dětí, které z toho mají mnohdy zkažený celý život i v dospělosti. Já vítám v republice každého cizince, který respektuje naše zákony a zvyky a mezi takové opravdu patří i Vietnamci. Vietnamci jsou pilní (jako většina asiatů) a snaží se jak respektovat naši kulturu a nezapomínají ani na tu jejich – scházejí se, jejich děti patří mezi nejlepší žáky v našich školách, pomáhají si a když jsme tady byli na štíru s rouškami, tak byli první, kteří vytáhli své šicí stroje a přiložili ruku ke společnému dílu. Oni si dokonce vzpomínají na dobu, kdy jsme je všemožně podporovali, tedy i vojensky, v jejich boji s ohromnou přesilou – s USA a jsou nám i za to dnes vděční a mnohá přátelství existují ještě z té doby, kdy tady mnozí studovali a pracovali v našich fabrikách. O tom se tu moc nemluví, protože máme zase jiné přátele, ale ty vazby tu existují a Američané už se snaží i s Vietnamem navázat lepší vztahy. :)
Jitka Caklová
25.10.2021 17:19
Teď jsem se na WIKI dočetla, že "Nenávist je opačným pólem lásky. Ten, kdo nenávidí se často neuspokojí s tím, aby nenáviděného ignoroval.", tak se ptám, co asi tak cítí lidé, kteří ani na tomto portálu nedokáží moje názory ignorovat?
Hana Řezáčová
25.10.2021 15:55
Omlouvám se za jednu hvězdičku, nějak se mi to nevyvedlo - takže dávám plný počet dvakrát ...
Zuzana Pivcová
25.10.2021 14:54
Nenávist je extrémní negativní emoce. Stačí závist, nepřejícnost, škodolibost a další. Mladí často volí výraz, že "někoho nenávidí", ale mnohdy jde víc o slovní vyjádření než skutečný pocit v sobě. Moc si nedovedu představit, co cítí ten, který v sobě chová nenávist. Ale rozhodně ubližuje nejvíc sám sobě.
Jana Šenbergerová
25.10.2021 13:39
Na Jitčino "doporučení" přidávám souhvězdí Orion včetně mlhoviny M42 a Velké mlhoviny, ve které hvězdy vznikají. A teď bez legrace - souhlasím.
Jitka Caklová
25.10.2021 12:18
Pane Berko, plně s Vámi souhlasím. Jsem stejného názoru a mám podobné zkušenosti. Váš článek by si zasloužil ne 5 *, ale celé souhvězdí.
Věra Lišková
25.10.2021 11:24
Nenávist je plevelem naší duše, je třeba se jí včas zbavit, než se příliš rozroste a to cenné v nás udusí.
Antonín Nebuželský
25.10.2021 10:42
Nenávidět může kdo? Každý to nějak vidí,tak to nebudu komentovat. A Vietnamci?Nebýt jich ,tak u nás v Chlumci nenakoupíme. A závidět jim? Může si to ten který zkusit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA