Miroslav Zikmund ve své vile. FOTO: Nadační fond Zikmundova vila
Cestovatel Miroslav Zikmund oslaví úctyhodných 102 let
12. 2. 2021Na svatého Valentýna, dne 14. února, oslaví Miroslav Zikmund neuvěřitelných 102 let. V den výročí jeho narození zahajuje činnost také Nadační fond Zikmundova vila, který bude pečovat o odkaz života a díla tohoto slavného cestovatele.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sawa Pierwszy
15.2.2021 21:07
Dobrý den. V roce 1957 se Zikmund a Hanzelka setkali se dvěma novináři z Polska. Hledám k tomu informace. Moje adresa je jaceksawicki@o2.pl
https://d-nm.ppstatic.pl/kadr/k/r/fa/c2/4ecfac59c25c4_o,size,933x0,q,70,h,1bfac0.jpg
Marie Seitlová
14.2.2021 15:50
Přeji panu Zikmundovi ještě pár let ve zdraví, aby mohl sledovat rekonstrukci domu. Je to krásný počin, předat vilu lidem. Obdivovala jsem jejich cestování.
Marta Novotná
14.2.2021 12:12
Blahopřání a obdiv panu Miroslavu Zikmundovi , dík za krásné knihy, které nám umožnily cestovat společně s H+Z celým světem i za filmové dokumenty . Snad se podaří jejich odkaz využít pro příští generace.
Lenka Kočandrlová
13.2.2021 13:14
Je to dobrý záměr a snad se to i podaří.Jen jak to bude v budoucnosti,zda to bude nějak ošetřené,aby se po letech vše někam nezašantročilo a do baráku se nacpal někdo se zcela odlišnými představami! Moc se mi líbily knihy H a Z,když už člověk sám nemohl skoro nikam,tak si aspoň četl,jak to vypadá jinde.Nedávno jsem přečetla knihu "Tam za řekou je Argentina", tak jsem žasla,jaké tam byly rozdíly mezi bohatými a chudými,jaká výstavná města a jaké silnice,které třeba končily rozbahněnou cestou v pralese. Říkala jsem si,že by někdo mohl jet po té stejné trase jako oni,a zdokumentovat vše,jak to vypadá dnes a v knize porovnat staré s novým.
Alena Vávrová
13.2.2021 10:05
Také jsem byla náruživou čtenářkou cestopisů H+Z již od dětství. Obdivuji obrovskou vitalitu pana Miroslava Zikmunda a přeji mu do dalších let pevné zdraví.
Anna Potůčková
13.2.2021 08:16
Přeji panu Zikmundovi především hodně zdraví do dalších let. Tohoto věku se dožije jen opravdu hrstka lidí. Jeho cestopisy jsem četla ráda.
Věra Ježková
13.2.2021 07:37
Je to krásný věk. Přeji panu Zikmundovi hodně zdraví. Knížky H+Z jsme měli doma. Chodím k lékaři – synovi pana Hanzelky. Podobu nezapře.
Jaroslava Handlová
12.2.2021 22:50
Strhující reportáže z cest J.H. a M.Z. ve mně již od mládí podněcovaly touhy po poznávání světa. Panu Zikmundovi přeji k úctyhodnému věku všechno nejlepší a pohodové dny ve zdraví. Nadaci, která bude pečovat o odkaz slavného cestovatele přeji hodně úspěchů v této činnosti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA