Vinařství Karla Průši v Břeclavi. FOTO: archiv K. Průši
Vinař Karel Průša: Pandemie se na konzumaci vína naštěstí nepodepsala, lidé si ho pořizují domů
11. 2. 2021Před více než dvaceti lety začal Karel Průša s dovozem červeného vína z Chile. Dnes je jedním z nejvýznamnějších importérů tarapackých vín v Evropě. Vybudoval vinařskou výrobu v Břeclavi a spolu se svými dvěma syny expandoval na Slovensko, kde díky nim vzniká rozlehlá vinařská výroba.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
14.2.2021 15:31
Nepiju alkohol,nechutná mi to. Když jsem pívala kdysi víno,měla jsem raději červené,ale bohužel,nikdy jsem nenašla nějaké,které by nebylo kyselé,a tím se mi to znechutilo. Ještě jsem si občas cucla tokaje nebo portského,ale to už je tak 20 let....
Helena Přibilová
12.2.2021 19:43
Na jižní Moravě se vždy mnoho lidí věnovalo vinařství. V naší rodině byli všichni muži vinaři a můj děda navíc vystudoval vinařskou školu ve Valticích. Nyní moji dva bratranci vlastní vinice na Břeclavsku. Jednomu z nich jsem pomáhala s návrhem vinět na lahve. Já sama víno (a vůbec alkohol) nepiji, ale mám k tomuto kraji vřelý vztah. Líbí se mi místní tradice, bohatý folklór a mám ráda přátelská setkávání se zdejšími lidmi.
Václav Soukup
12.2.2021 10:27
Mně si jako mladého " pražáka " v jednom sklípku náležitě vychutnali ! Nejprve ochutnávka
všeho, co tam měli, potom pítí druhu, jaký jsem si vybral a nakonec pořádná " lampa "
slivovice na rozloučenou ! Pak už si jenom matně pamatuji, jak jsem na čerstvém vzduchu
" zaryl " nos do písku ! Postupně jsem se vyškolil a snažím se večer vypít jenom " čtvrtečku ".
Daniela Řeřichová
11.2.2021 11:24
Zajímavé informace o víně. Fandím panu Průšovi a dalším poctivým vinařům. Pardon - kouzlem nechtěného je aktuální anketa o konzumaci alkoholu.☺
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA