Libor Mašek
6.2.2021 14:06
Pane Vácho, máte samozřejmě nárok na svůj názor a je na vás, co si necháte píchnout. Pokud ale nemáte jiný argument proti Sputniku5 než ten, že to je ruské, tak radši mlčte. Zbytečně kalíte vodu. Jak píší i ostatní diskutující, virus není politický.
Moje otázka zní, proč se takovýto článek objeví na portálu i60? Kdo tím co sleduje?
Johnny Fubb
Každý kdo má představu, jak vypadá ruský farmaceutický průmysl, jak vypadá tamní GMP (správná výrobní praxe), kdo ví o tom, jak stát falšuje výsledky dopingových kontrol, tak si přece nemůže nechat něco takového píchnout. Oni jsou totiž schopni zfalšovat i klinické studie. Autor článku má naprostou pravdu. A obdivovatelů Sputniku bych se zeptal, jestli mají nějakou zkušenost s ruskými výrobky, kromě ruské zmrzliny. Ale jinak jim přeji hodně štěstí.
václav brom
Pro více informací: read://https_www.irozhlas.cz/?url=https%3A%2F%2Fwww.irozhlas.cz%2Fzpravy-svet%2Frozhovor-ursula-von-der-leyenova-evropska-kom
Lubomír Pečinka
6.2.2021 13:59
Tak tendenční článek jsem dlouho nečetl, pane Vácho, jste lékař?, odborník? Jaké morální právo Vám dalo psát tyhle bludy? Očkování ze západu honěné časem stejně jako to z východu, jaký je rozdíl? Máte v ruce studie o vedlejších účincích? Osobně si myslím že nic nemáte a jen plácáte. Přeji Vám příjemnou cestu do Švýcarska.
Eva Sůvová
6.2.2021 13:59
Já prosím nechápu paní Janu Šenbergovou. cituji ...Teď nekomentuji článek.... a následujeje...protože kdokoliv, kdo má zkušenosti jiné, ho okamžitě zařadí na černou listinu. Souvětí je dlouhé, složité a nic neříkající. Takže koho zařadí na černou listinu. Ti co regují na špatný článek? Nebo ten co jej stvořil?
A co se týká ruského očkování , mě osobně nevadí, že je z Ruska. Mám informaci, že je dobré. Nepracuje s RNA.
václav brom
6.2.2021 13:53
Typické. Pokud někdo nesouhlasí s obsahem článku nebo druhým diskutujícím a chybí mu jakékoliv věcné protiargumenty, začne útočit a zpochybňovat samotnou osobu autora článku nebo druhého diskutujícího. Tento psychologicko propagandistický trik vynalezl Josef Goebels a s radostí jej rozvinuli a používají demagogové a manipulátoři dodnes.
Vojta Davídek
6.2.2021 13:53
Inteligenci Vám nikdo nebere, pane Vácho, žádnou nemáte. Kdybyste měl, nepsal byste takové bláboly. K oné vakcíně. Sputnik, na rozdíl od ostatních, geneticky upravovaných a taktéž nikterak odzkoušných vakcín, je vyráběn postaru. Tedy tak, jak se již celá desetiletí vakcíny vyrábí, „žředěním viru“ na minimální účinnou dávku a ta se následně aplikuje, aby se vytvořily protilátky. Tedy i nepatrně informovaný hlupák a laik pochopí, že Sputnik musí být logicky bezpečnější než všechny ostatní vakcíny. Vás ovšem očividně nezajímá bezpečnost, leč toliko to, že je z Ruska. Potom jste učinil naprosto správné rozhodnutí a já osobně jsem ochotný Vám na cestu do Švýcarska přispět.
Hana Řezáčová
6.2.2021 13:50
Proč někdo míchá jabka s hruškama - vakcínu s Navalným atd. a z očkování udělá politické školení? To teda nechápu ... Ruští výrobci vakcíny Sputnik požádali minulý týden Evropskou lékovou agenturu o schválení. Podle mne by nic takového nedělali, kdyby si nebyli jisti její účinností a bezpečností. Jestli chce náš stát tuto vakcínu předobjednat, dopředu si pojistit dodávku, tak je to z obavy, abychom "neodstrouhali" - a měli i tuto vakcínu, společně s ostatními, a nenastal nedostatek (jak je to nyní) ... A pro pana Váchu a jemu podobné - kdo si chce vakcínu dle výrobců a země původu vybrat, tak jistě bude ta možnost, když bude dostatek vakcín všeho druhu, se domluvit např. se svým praktickým lékařem. Kdo se nechce nechat naočkovat vůbec, jeho věc - jak jest ctěná libost ...
Jana Šenbergerová
6.2.2021 13:46
Takto vypadá svoboda slova v praxi. Teď nekomentuji článek, ale reakce na něj.
V podstatě nikdo nemůže napsat, co si doopravdy myslí na základě svých zkušeností, protože kdokoliv, kdo má zkušenosti jiné, ho okamžitě zařadí na černou listinu. To bych možná i pochopila, kdyby nešlo o stránky pro seniory. A to si myslíme, že patříme k druhu homo sapiens a přitom mnozí ustrnuli ve fázi homo erectus.
Ludvík Filipczyk
6.2.2021 13:46
Vážený pane Vácha - jsem roční 1951 a v rámci očkování proti chřipce jsem byl očkován ruskou vakcínou , co dostávali vojáci. Bylo to v roce 1973- bylo nám řečeno, že vakcína je funkční pokud se začíná chytat chřipkový virus - v místě vpichu se objeví vyrážka jako mateřské znamínko. Pokud se objeví je vakcína funkční pořád. Byla až do roku 2009. Pak jsem se nechal očkovat klasickou vakcíno,. Vakcíny byly ruské a já stále žiji. Nemoc nemá politickou ani národní příslušnost. Pokud se Vám ruská vakcína nezamlouvá , tak si nechte ve Švýcarsku píchnout eutanázii a už nebudete na internetu psát svouje BLUDY . Přejí Vám to.
Načíst starší příspěvky