FOTO: autorka
Život s písničkou
3. 2. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
24.3.2022 19:26
Děkuji za pěkný článek. Já si vzpomínám, že jsem jezdila k tetě a tam se opravdu zpívalo a bylo nám veselo. O Vánocích jsme museli s ostatními dětmi do zadního pokoje ke stromku a zpívat koledy. Moje druhá teta byla věřící a vzala mě do kostela, zpívaly jsme. Bylo to krásné. Bohužel už nežije....
Soňa Prachfeldová
4.2.2021 19:40
Za mlada jsem hodně zpívala i s kapelou na chmelu, s maminkou dvojhlasně i nyní si moc ráda zazpívám krásné lidovky a někdy si broukám pořád jednu melodii skoro celý den.
Věra Ježková
4.2.2021 09:19
Jako malá a mladá jsem si zpívala hodně, i když to moc neumím. Ale pamatuju si melodie i slova - většiny písniček z 60. a 70. let. V posledním roce mi do zpěvu moc není. Ráda se dívám na starší písničkové pořady v televizi.
Eva Kopecká
3.2.2021 20:40
Zpívám si. I posloucham. Doma, na koníčku a dokonce mám pro to prostor i v práci. Co by byl svět bez muziky....?
Eva Mužíková
3.2.2021 20:01
Zdeni, hezká výpověď o Tvé zálibě. V mé rodině má hudební nadání vnučka a snacha. Obě hrají na klavír /malá začíná v Lidušce/, obě často spolu zpívají. Syn má nádherný hlas a učil se několik let hrát na kytaru. Někdy, když nás to popadne, zpíváme s takovým nadšením, že je dobře, že mladí bydlí v domku. Přitom si i někdy zatančíme / tedy spíš zablbneme/ a je nám moc fajn. Musím přiznat, že já bych nikoho svým zpěvem neuchvátila, ale přesto zpívám ráda....
Helena Přibilová
3.2.2021 19:55
Na Moravském Slovácku, odkud pocházím, se vždy zpívaly lidové písně. Příležitostí ke zpěvu bývalo mnoho. Dokonce i ve škole jsme pokaždé hodinu hudební výchovy začínaly některou z moravských písní a nám dětem se to dokonce líbilo.:))
Rostislav Mraček
3.2.2021 19:12
Tuze pěkné čtení o zpívání. Proč by se dnes zpívalo, když je všude okolo nás tolik písniček, které si ovšem zazpívat nedokážeme. A za písně jsou vydávány i výtvory bez melodie, bez rýmů. Mnozí učitelé ani neznají hru na hudební nástroj, jak by doprovodili své žáky? Je jednodušší zapnout gramofon. Doma sice zpívám vnukům jen nějaké humorné popěvky, ale zas si spolu rádi zamuzicírujeme.
Vladislava Dejmková
3.2.2021 17:33
U nás se zpívá, radostně a občas určitě i falešně, občas chybí slova. Zpívají i vnoučata.
Hana Řezáčová
3.2.2021 15:48
Chodila jsem na klavír, asi 2 roky, pak jsem dostala na vysvědčení: píle 3, tak už mne rodiče další rok nepřihlásili ... Žádná škoda to zase nebyla, hudební talent nemám. Zpívám vnoučátkům před spaním, to je takový náš rituál ... No, teď ne, v této tobě u nás nespávají. Už aby bylo všechno trochu v normálu a zase "jela" večer Lucinka (Ztratila Lucinka bačkorku, když na dvorku si hrála ...).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA