Foto: Wikipedie
Ellan Vannin - Isle of Man – ostrov Man: 1. část
2. 2. 2021Našim dávným snem bylo navštívit ostrov Man, kde žijí bezocasé kočky. Jenže jak se tam dostat? Po několika neúspěšných pokusech se nám to podařilo až v září 2017, kdy jsme jej navštívili v rámci komorního zájezdu pořádaného spřátelenou cestovkou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslav Kolín
2.2.2021 17:10
Za války obsadili Němci Normanské ostrovy (Channel Islands) Jersey a Guernsey v lamanšském průlivu. Na Man, který leží v Irském moři, bohudík nepronikli.
Po důvodu bezocasosti manských koček už jsem pátral a je to dost složitá záležitost, ne všechna koťata narozená bezocasým rodičům jsou bezocasá. Nejsa felinolog, doporučuji si to raději vygůglit, abych tu nehlásal bludy. Ale v příštím díle se pokusím pojednat o zdejších čtyřrohých ovcích.
Jana Hošková
2.2.2021 16:56
Ráda jsem se poučila, na ostrov Man se už nedostanu. Jsem zvědavá na další povídání a doufám, že vysvětlíte též, proč tamní kočky jsou bezocasé...?
Zuzana Pivcová
2.2.2021 16:55
Když jsem před lety chodila na angličtinu na kurz Britské rady, tak jedna lektorka říkala, že její matka žije na ostrově Man. Nevím, jestli se nepletu, když mám pocit, že počátkem války se na ostrově narozdíl od Británie vylodili Němci. Velmi zajímavý článek, děkuji.
Vladislava Dejmková
2.2.2021 16:29
Zajímavě podané, přečetla jsem jednim dechem. Fotky to velmi zdařile dokreslují. A v této době se hezky sní o cestování...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA