Zima 1960. FOTO: Miroslav Podhajský
Vzpomínka: Čas sněhových závějí
1. 2. 2021Každý den se kochám zimními snímky v rubrice Foto dne. Zaváté chaloupky, nekonečné bílé pláně, třpytivé krystaly vloček i melancholické podvečery navozují atmosféru čistoty a jímavé krásy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
4.6.2021 22:29
Krásný vzpomínkový článek. Hned se mi vybavilo, jak jsme v Novém městě na Moravě a okolí učili děti běžkovat. Jezdili po stopách Zlaté lyže, Kadovánek, rybníky, Medlov,......hory sněhu, zapadená chalupa, kachláky,...... A taky pro to vzpomínání fotím a prohlížím si často naše albíčka. Děkuji za vyvolanou nostalgii.
Daniela Řeřichová
6.2.2021 08:23
Ještě jednou děkuji za komentáře, které pohladily na duši. Zimy nebyly vždy sněhobílé, ale jde o to, že jsme prožívali radost, a tu bychom si neměli nechat vzít ani dnes.
Hana Ederová
5.2.2021 07:56
Paní Danielo, děkuju moc za krásné povídání, které mě doslova pohladilo po duši. Také pamatuju takové zimy. Moc hezký příběh. Jsem vděčná za to, že jsem tak krásné zimy mohla jako malá holka zažít. Děkuju a zdravím!!!
Hana Rypáčková
4.2.2021 09:22
Pohladilo mne to na duši, moc hezké. Taky vzpomínám , sáňky berany , i ten maminčin kožich mám na zahradě, v zimě se na verandě do něj choulím, je tak těžký, beraní, proto ho maminka málokdy nosila.
Helena Přibilová
3.2.2021 19:35
Pokud si vzpomínám, na jižní Moravě, odkud pocházím, bývaly zimy spíše mírné. Pokud nějaký sníh napadl, dlouho se neudržel. To však nebránilo našim dětským hrám. Vzpomínky zůstávají a to je hlavní.
Daniela Řeřichová
3.2.2021 17:21
Ještě jednou děkuji za milé vzkazy a jsem ráda, že se vám vzpomínkový seriál líbí. Máme mnoho společného v minulosti i v přítomnosti.
Hana Řezáčová
3.2.2021 15:51
Hezké! Měl být plný počet hvězdiček, ale blbne to ... Nevadí, dávám touto cestou hvězdiček 10.
Marta Novotná
3.2.2021 15:22
A na ty křusky se přidělaly kličkou brusle šlajfky , úplně mi zmrzly prsty jen při vzpomínce. :-)
Danka Rotyková
3.2.2021 14:37
Všechno se mění a člověk se s tím musí smířit. Problém je v tom, že čím víc stárneme, tím více bychom si přáli, aby změny nebyly tak razantní, už prostě chceme více klidu. Zvláště teď.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA