Zima 1960. FOTO: Miroslav Podhajský
Vzpomínka: Čas sněhových závějí
1. 2. 2021Každý den se kochám zimními snímky v rubrice Foto dne. Zaváté chaloupky, nekonečné bílé pláně, třpytivé krystaly vloček i melancholické podvečery navozují atmosféru čistoty a jímavé krásy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
3.2.2021 14:00
Jó zima za mého dětství...Vzpomínám na velkou bolest rozehřívaných prstů pod studenou vodou u umyvadla v družině : Byli jsme venku,pletené rukavice se brzy namočily,my nedbali,házeli jsme po sobě koulemi a váleli se ve sněhu,přes napomínání družinářky.Pak ale nastalo to rozmrazování,než jsme mohli jít na oběd...Tehdy v 60. letech jsme nosili tzv. šponovky,pod tím punčocháče (hladce-obrace),doma pletené vlněné ponožky a boty- křusky (byly podobné kanadám),s okovanými podrážkami. K tomu kabát-plyšák,na který se lepil sníh,a pletenou čepici....Když mi koncem zimy začaly být boty malé,musela jsem bohužel vydržet,neměli jsme tolik peněz a nové boty se koupily až další zimu....Ty zmrzlé nohy cítím ještě dnes....I takové bývaly zimy.
Daniela Řeřichová
2.2.2021 23:14
Moc vám všem děkuji za souznění. Prožili jsme hezké chvíle a já z nich čerpám hodně energie pro dny příští.
Rostislav Mraček
2.2.2021 16:59
Je dobře, můžeme-li vzpomínat na něco pěkného. A je dobře, že se vy, s námi čtenáři, o příjemné vzpomínky podělíte.
Elena Valeriánová
2.2.2021 13:43
To všechno odvál čas a zůstaly jen ty vzpomínky, pevně uzamčené v srdci, drahé a jedinečné. I já si své vzpomínky hýčkám.
Jan Zelenka
2.2.2021 12:16
Nádherná vzpomínka. Mění se klima, mění se společnost, žijeme v jiném světě a nelze říci, že v lepším. Proto se občas rádi ohlédneme zpět.
Jitka Chodorová
2.2.2021 11:48
Kouzelné vypravování, tak nějak to tenkrát bývalo všude, ale i uprostřed Plzně jsme nacházeli místa ke sněhové zábavě, v neděli se šlo bruslit na "zimák" a podobně. Sáně jsme táhli přes kus města tam, kde to jen svištělo. Děkuji Danielo za vzpomínku i pěkné dobové fotky.
František Matoušek
2.2.2021 10:40
Krásná vzpomínka na dětství doplněná "historickými" fotografiemi. Mamimka byla krásná žena a tatínek obdivuhodný sportovec.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA