autorka
Lednová porce hádanek
29. 1. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
18.1.2023 15:57
Až na dvojku jsem to snad vyřešila. Snad. Už se těším na správné řešení.
Jana Šenbergerová
30.1.2021 17:10
1. jsem řešila takto: 3x8=24:6=4. Tento postup platí u všech kruhů. 2. jsem nevykoumala. :-) 3. Tady mě napadlo jídlo. 4. ořechy - jím je často a většinu z nich musím rozbít. 5. Rtuť v teploměru se bez pomoci zpět nedostane. 6. Ceny
Vladislava Dejmková
30.1.2021 15:02
Paní Jano, děkuji za přiblížení vašeho pohledu - i vaše řešení jsou možná, takže jaký neúspěch. Jde o to se zamyslet trochu jinak a nad něčím jiným než normálně. Je to taková hra s myšlením a ta se vám podařila. I kokosový ořech se musí rozbít před použitím, ale u nás to není až tak běžná surovina.
Jana Kollinová
30.1.2021 13:37
Paní Vladislavo, děkuji za nabídku naplnit "coronaobdobí" něčím zajímavým. Příliš jsem v testu neuspěla a tak nabídnu svá řešení. 1. Zvolila jsem čtyřku, protože součtu čísel v jednotlivých kvadrantech kruhu byl vždy o 3 vyšší. 2. Pokud nedokážeme získat obsah láhve tím, že použijeme vývrtku, korek se třeba rozdrtí, musíme vtlačit zbytek korkové zátky do láhve, to už dělali naši prarodiče. 3. Sdílím smutek, popovídám si a potom ho již nemám. 4. Příliš jsem nepřemýšlela a tak jsem rozbila kokosový ořech. :-) 5. Věk je moje trefa do černého. 6. Zvolila jsem hudební tón, zvuk. Klesá i stoupá, ale popravdě je něčím aktivován. Což platí i pro teplotu. :-)
Vladislava Dejmková
30.1.2021 13:11
Řešení:
1. číslo 4
2. zátku zastrčíme dovnitř (nesměla se jen vytáhnout)
3. tajemství
4. vejce
5. věk
6. teplota
Jana Kollinová
29.1.2021 16:11
Příjemné rozptýlení. :-) Odpověděla jsem na všechny otázky a jsem zvědavá nakolik správně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA