Ilustrační foto: ingimage.com
Jsem pozitivní, no a co? Případů, kdy lidé nerespektují karanténu, je hodně
26. 1. 2021
Chodí mezi lidi, i když vědí, že jsou nakažení covidem. Je jim jedno, že kvůli nim někdo může onemocnět i umřít. Takových lidí je mnoho, jenže se o nich dozvídáme spíše výjimečně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie 00000
1.7.2021 09:00
Víte, kolik máte v sobě virů a bakterií, o kterých ani nevíte, že je předáváte jiným? Kdyby měli každého zavřít za předaného vira, nebo bakterii, tak jsme všichni v lochu celý život... Zase začíná doba vydírání, vyhrožování, a jiných nesmyslů. Ještě štěstí, že máme lesy, pole, kam se může jít.....
Dana Divišová
29.1.2021 19:56
Pane Mikuši, můj vnuk chodí do mateřské školky. Byl od konce září třikrát v karanténě, dvakrát měl týdenní prázdniny. K tomu nějaké svátky. Ještě , že jsem v důchodu, jinak by dcera vůbec nemohla chodit do práce. To jsou ve školce v rouškách. Souhlasím, že děti školu potřebují. Mám 4 vnuky, učí se distančně a kupodivu jim to jde. Je možné, že by byli stejně v karanténě, buď žáci nebo učitelé. Starší děti nejsou tak ukázněné jako malé. Děti školu potřebují. Ale momentálně je situace taková, že se s pacienty jezdí a lítá sem tam. Dneska budete mít problém s umístěním v nemocnici s čímkoli. Nejde jen o úmrtí, v nemocnici leží lidi, kteří nejsou jen nad 60. Mně umřel soused na covid, 52 let. Další kamarád na mimotělním oběhu , v umělém spánku, pak operace plic, pak rehabilitace, celkem po nemocnicích tři měsíce. Problém je opravdu, že ta délka léčení je dlouhá. S kyslíkem vás domů nepošlou. A pokud vám covid poškodil srdce či plíce, i po covidu se léčíte dále. Lidé jezdí do práce MHD. Nelze zavřít firmy. Je to to poslední, odkud nám plynou peníze do státního rozpočtu. Pokud vím, tak pro sestřičky existují otevřené centrální školy. Spíš byl problém s jejich onemocněním. Já nechci obhajovat kontraverzního premiéra, jen se dívám do okolí. Kdybychom byli ukáznění, stačila by doporučení. Ale u nás? Vždyť než se něco zakáže, už víme, jak to obejít. Jsem přesvědčená, že žádný ministr zdravotnictví by nebyl dokonalý. A po bitvě je každý generál. Ani odborníci nevidí dopředu, jak se virus bude šířit. Je to tedy můj názor, se kterým určitě nebudete souhlasit. Jak chcete třeba chránit starší (nad 55 už mohou mít nějaký zdravotní problém), když učí, léčí, prodávají, pečují v ústavech, vaří , uklízí, ev pracují jinak?
Milan Sova
29.1.2021 19:42
Pane Mikuša mě nemusíte vysvětlovat uzamčení ekonomiky, prožil jsem si ho v IT dva měsíce ;-) Ale no tak ;-) yy přece víte, proč je v noci zákaz vycházení, tohle bylo dost laciný :-)
Dana Divišová
29.1.2021 12:06
Ach jo...někteří lidé nechtějí pochopit, že se třeba o ně při úrazu, po akutní operaci , v případě náhlých příhod nebude mít v nemocnici kdo postarat. A to už nejde ani o staré, ale o všechny obecně . Oni tam totiž ti covidoví pacienti nejsou týden, ale týdnů mnoho. Dnes už se ze Slaného vozí pacienti na všechny strany.
Ludmila Janková
29.1.2021 11:49
Ach jo...bohužel je dnes spousta lidí hodně sobecká a neuvědomují si, co mohou způsobit.
Alena Gebauerová
28.1.2021 18:33
Tuhle jsem slyšela bavit se dva mladíky. Vole, Jsem v karanténě, mám dva mobily a podle toho jednoho jsem pořád doma, To je prostě česká specialita, poradit si se vším.
Lenka Kočandrlová
28.1.2021 13:18
Pan Mikuša je zkrátka tak přesvědčen o "své" pravdě,že jedině kdyby dostal pořádný nářez od covidu,tak by možná ho osvítil duch svatý a popřemýšlel by nad tím,že jsou situace,kdy se zkrátka musí začít dodržovat nějaké povinnosti,v zájmu celku strpět i omezení,neřvat sobecky jen o svých právech !!!! a hlavně netvrdit,že jeden premiér snad všechno sám a záměrně zavinil,aby se p. Mikuša mohl takhle trapně zlobit a nad jiné vyvyšovat!!! Jeden můj známý byl jako on,smál se nad tou "rýmičkou",a dnes je rád,že vůbec přežil,ještě po dvou týdnech nemoci,která s ním těžce zametla, je slabý jako dítě,nemůže pořádně dýchat a své předešlé zdraví možná hned tak nezíská zpět.
Dana Divišová
28.1.2021 12:37
Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Žijeme ve svobodné zemi. Pokud někomu nezáleží na jeho životě, ať laskavě neomezuje můj. Já jsem na světě ráda . Paní Hofmanová, děkuji za článek.
Milan Sova
27.1.2021 23:09
Omlouvám se za chybu, nejde samozřejmě o "vyjímečný stav" ale o "nouzový stav" Zkuste si přečíst zákon 240/2000 Sb. ;-) Jen pro příklad § 31 Fyzické osoby: (3) Fyzická osoba je v době krizového stavu povinna: c) strpět omezení vyplývající z krizových opatření stanovených v době krizového stavu,
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA