Foto: autorka
Jak dobýt Anglii – část III.
27. 1. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
29.1.2021 21:41
Přečetla jsem si se zájmem všechny tři díly vašeho cestopisu. Díky za něj, neb já Anglii nedobyla a nejspíš už nedobudu...
Jan Zelenka
28.1.2021 19:54
Je to moc zajímavé, ale tohle už nestihnu. Chtěl bych alespoň ještě jednou vidět moře, ale to Středozemní.
Dana Divišová
28.1.2021 14:39
Paní Jano, moc děkuju za vyprávění, při kterém jsem se vrátila do Londýna před 25 lety. Cestovala jsem stejně, jen jsme měli navíc možnost absolvovat prohlídku Buckinghamského paláce. Při naší návštěvě muzea voskových figurin Madame Tussauds byly ještě ve vitríně vystavené Dianiny svatební šaty. Někde jsem slyšela, že Diana už v královské rodině dnes vystavena není. Celý výlet byl náročný a moc zajímavý.
Jaroslav Kolín
28.1.2021 10:17
Tohle muzeum jsem navštívil při svém prvním zájezdu do Londýna. Nebylo to špatné, ale tenkrát jsme ještě měli hluboko do kapsy, takže mě expozice vzhledem k výši vstupného moc neuchvátila. Nejsa Britem, podzemí mi nic neříkalo a na čtení naučných cedulí nebyl v návalu turistů čas. Zato muzeum Sherlocka Holmese bylo pěkné, i ta vstupenka byla stylová - účet hospodyně paní Hudsonové za snídani.
Soňa Prachfeldová
28.1.2021 07:27
Moc zajímavé povídání, líbilo se mi, i když se tam asi už nepodívam, je pěkné si o Anglii přečíst různé zajímavosti. Díky.
Jaroslava Handlová
27.1.2021 20:38
Se zájmem jsem si přečetla najednou všechny tři díly vašeho dobývání Anglie. Jano, během jediného výletu jste toho stihli opravdu hodně. Ráda jsem si zavzpomínala na mnohá místa, jimiž jsem s potěšením procházela s mými kamarádkami. Jízdu do Doveru jsem bohužel nikdy nepoznala ani trajektem, ani tunelem, vždy jsem jen letěla. Děkuji za cestovatelskou dávku osvěžení.
Jana Šenbergerová
27.1.2021 19:44
Trefně jste popsala své zážitky, některé jsem znovu prožila s vámi. Mnohé figuríny byly tak přesvědčivé, že jsem chvílemi měla pocit, že jim pod kůží pulzuje krev. Na fotografii s Pavarottim vypadám jako z vosku já, zatímco on kypí zdravím.
Zuzana Pivcová
27.1.2021 15:59
Moc hezké, i já jsem byla v tomto muzeu. Někdo mi říkal, že jednotlivé figuríny se moc neobměňují (pokud to jsou ještě žijící osobnosti), zatímco královská rodina musí být stále v aktuální podobě. Proto jsem tehdy (1992) viděla idylickou rodinku s Charlesem a Dianou. A o 5 let později jsem přicestovala do Londýna jen den po Dianině pohřbu, kdy byl ještě celý Buckinghamský palác v záplavě květin a svíček.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA