FOTO: Marie Měchurová
Pojďme se na tu naši krásnou zem podívat z výšky
15. 2. 2021V České republice je asi 400 rozhleden, čímž se naše země řadí mezi světové rozhlednové velmoci. Stavět se začaly na konci 19. století s rozvojem turistiky. A právě Český klub turistů vybudoval po celém Česku nejvíce rozhleden.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
15.2.2021 16:18
Děkuji za zajímavou přehlídku rozhleden. Více se mi líbí ty starší, kamenné. Na ty kovové, otevřené bych se neodvážila, protože bych na nich trpěla závratí. Mojí srdeční záležitostí je minaret v lednicko-valtickém areálu. V Lednici jsem totiž vyrůstala a jako dítě jsem na tuto historickou rozhlednu vystoupala mnohokrát. Minaret vypadá krásně na všech fotografiích a já sama jsem jej také ráda kreslila.
Jana Šenbergerová
15.2.2021 14:26
Z uvedených jsem navštívila jen osm, ale mám na svém kontě spoustu dalších včetně kostelních věží, a doufám, že jich ještě dost navštívím. Miluji pohledy na krajinu z výšky. Možná je to vzpomínka na to, že jsem byla pták, nebo příprava na dobu, kdy budu anděl. :-)))
Hana Nováková
15.2.2021 14:25
Krásné pohlazení po duši v tomto mrazivém sevření. Děkuji, bylo na co se dívat, někde jsem i byla
Alena Vávrová
15.2.2021 13:57
Opravdu nedostižná sbírka zdolaných rozhleden! Bývalo to moje hobby. Na některých jsem byla + navíc jiné, ale další zdolané mi již sotva přibudou.
Dana Puchalská
15.2.2021 13:36
Maruško,Ty mi dáváš :-) :-) :-) . Parádní vyhlídky mám tuze ráda. Ale nevím, nevím,jestli ten rekord s výstupy ještě někdy stihnu.
Vladislava Dejmková
15.2.2021 13:07
Pozoruhodná sbírka rozhleden. Také je ráda navštěvuji, ale ty moje “oblíbené” jsou z našeho kraje. Z poslední návštěvy s vnukem mám takový zajímavý zážitek. Asi v polovině rozhledny s kovovou konstrukci se zasekl, a že nepůjde dál. Nakonec se mi ho podařilo pŕemluvit a byl hrozně rád, že překonal svůj strach z výšky.
Dana Procházková
15.2.2021 11:04
Paní Marie, máte před námi několikaletý náskok, s manželem zdoláváme rozhledny teprve dva roky. Svět z výšky je kráááááásný.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA