Ilustrační foto: ingimage.com
Tchyně zestárla a potřebuje pomoc. Mnohé snachy neví, co si počít
25. 1. 2021
Celé roky na mě nadávala, škodila mi a teď se o ni mám starat? Tato věta zní poměrně často. Pokud vztah tchyně a snachy neklape, s přibývajícími roky se to zpravidla nelepší, ba právě naopak. A vrchol krize je na obzoru.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
ludmila otřísalová
25.1.2021 10:47
Kdysi na střední jsem šla navštívit kamarádku. Pocházela ze tří dcer, dvě už byly z domu. Její rodiče pečovali o své dvě matky a bezdětnou tetu. Nastěhovali si je domů. aby nemuseli pendlovat mezi třemi domky a dvěma dědinama. Když jsem tam přišla, všichni seděli v kuchyni. Maminka uvařila všem kafíčko, tatínek rozkrajoval buchtu. Ještě teď ho vidím, jak pozorně podával každé z nich talířek s ukrojenou bábovkou. Seděli a povídali si. Pak pomohli stařenkám zvednout se, ty se posadily na dvorku na lavičku a rodiče si šli po své domácí práci. To v té době rodiče ještě měli zaměstnání a k tomu pole, vinohrad, malé hospodářství. Ještě dnes vnímám tu pohodu a laskavost, která tam vládla. Naprosto netuším, jak to zvládali, protože všechny tři dochovali až do smrti doma.
Magda Škodová
25.1.2021 10:28
A co teprve musí říkat zeť, který má na krku matku své ženy? Aha, ta je vlastně světice...
Danka Rotyková
25.1.2021 09:45
Článek je ze života, ale jedno tam chybí. Občas se nemusí jednat jen o tchýni, ale naopak o vlastní matku. Znám nejeden případ, kdy to bylo naopak. Je to smutné, když starý člověk potřebuje pomoc druhých a přitom se k nim chová špatně. Já v tom vidím bezmoc a vztek. Ono stáří opravdu není pro sraby. Nechtěla bych nikoho kritizovat, každý máme ten život jiný.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA