Tchyně zestárla a potřebuje pomoc. Mnohé snachy neví, co si počít
Ilustrační foto: ingimage.com

Tchyně zestárla a potřebuje pomoc. Mnohé snachy neví, co si počít

25. 1. 2021

Celé roky na mě nadávala, škodila mi a teď se o ni mám starat? Tato věta zní poměrně často. Pokud vztah tchyně a snachy neklape, s přibývajícími roky se to zpravidla nelepší, ba právě naopak. A vrchol krize je na obzoru.

psychika rodina stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ludmila otřísalová
Kdysi na střední jsem šla navštívit kamarádku. Pocházela ze tří dcer, dvě už byly z domu. Její rodiče pečovali o své dvě matky a bezdětnou tetu. Nastěhovali si je domů. aby nemuseli pendlovat mezi třemi domky a dvěma dědinama. Když jsem tam přišla, všichni seděli v kuchyni. Maminka uvařila všem kafíčko, tatínek rozkrajoval buchtu. Ještě teď ho vidím, jak pozorně podával každé z nich talířek s ukrojenou bábovkou. Seděli a povídali si. Pak pomohli stařenkám zvednout se, ty se posadily na dvorku na lavičku a rodiče si šli po své domácí práci. To v té době rodiče ještě měli zaměstnání a k tomu pole, vinohrad, malé hospodářství. Ještě dnes vnímám tu pohodu a laskavost, která tam vládla. Naprosto netuším, jak to zvládali, protože všechny tři dochovali až do smrti doma.
Magda Škodová
A co teprve musí říkat zeť, který má na krku matku své ženy? Aha, ta je vlastně světice...
Danka Rotyková
Článek je ze života, ale jedno tam chybí. Občas se nemusí jednat jen o tchýni, ale naopak o vlastní matku. Znám nejeden případ, kdy to bylo naopak. Je to smutné, když starý člověk potřebuje pomoc druhých a přitom se k nim chová špatně. Já v tom vidím bezmoc a vztek. Ono stáří opravdu není pro sraby. Nechtěla bych nikoho kritizovat, každý máme ten život jiný.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%